10 férfi tévhit

ápr. 6., 2018

10 férfi tévhit

Két hete írtunk a női tévhitekről. Akkor megígértem, hogy jönnek a férfi tévhitek is. Bizony, erről is beszélni kell. Hogy sokszor olyan dolgokat teszünk vagy viselünk, amik nincsenek rendben. Az alábbi sorokat kéretik kellő humorral, önkritikával és - ha szükséges - öniróniával kezelni. Célunk az, hogy olyan dolgokért szóljunk, amiért még a legjobb barátod sem teszi meg, pedig kéne neki. :)

1: Tévhit, hogy a nagy ingben vékonyabbnak látszol

Sok olyan férfit látok, akik a kelleténél egy számmal nagyobb ingben rejtegetik magukat. Nem kéne! Az csak ront az összképen. A méretednek megfelelő ruhában - legyen az bármekkora - sokkal sármosabb leszel.

2: Tévhit, hogy ha úgy fésülöd, nem látszik

Sok férfinak hullik a haja. Genetikai örökség. A tesztoszteron dihidro-tesztoszteronná alakul ennek következtében, majd a hajhagyma elpusztul. Lehet vele bűvészkedni, de nem biztos, hogy érdemes. A kopaszság igazából elképesztően szexi tud lenni.

3: Tévhit, hogy nem kell a borotva

Hiába növeszted meg a szakállad, ha nem ápolod, akkor az nem szakáll lesz, csak valami szőrgombolyag. Megfelelő eszközökkel, ritkítóval, borotvával igazítani kell, hogy igazán menő legyen. Egy Barber Shopban biztosan formára igazítják. Ne feledd a szakállolajat! Igazán puhává teszi a szőrzeted. Egy nő sokkal jobban szereti ezt, mint azt a a kócot, amibe egy madár belefészkelne.

4: Tévhit, hogy keveset játszol

Ha felmerül, hogy sokat gépezel, akkor szinte biztos, hogy így van. Senki sem szeret cyberözvegy lenni. Tedd félre a gépet és térj vissza a való világba. Jó az is, hidd el!

5: Tévhit, hogy zokni kell a szandál alá

De ha mindenképpen muszáj, akkor felejtsd el a magas zoknikat, válassz helyette egy titokzoknit. Sokkal menőbb, lazább, igényesebb hatást kelt.

6: Tévhit, hogy hűséget fogadtál, nem vakságot

Ha van barátnőd és közben más nőkön legelteted a szemed, az bizony rosszul fog esni a párodnak. Nem lehet tőle elvárni, hogy ne érezzen így, hiszen szeret téged. Légy szíves, ne bántsd meg ezzel, ha már veled van, tiszteld annyira, hogy nem lesegetsz másokat. Ez egészen egyszerűen bunkóság.

7: Tévhit, hogy jó az érettségi öltönyöd

Már hogy lenne jó? Minden férfinak szükség van legalább egy öltözet szép, elegáns öltönyre, de ha a munka úgy kívánja, akár többre is. Nem kell a legdrágább, de legyen jól szabott, szép, kifinomult darab, lehetőleg szürke vagy fekete.

8: Tévhit, hogy akárkit megkaphatsz

Ne értékeld túl magad. Sok pasas esik ebbe a hibába, aztán szidja a nőket, hogy ribancok. Tudd, hol a helyed és mi a realitás. Ha a saját szintedről választasz és rendesen odateszed magad, sokkal biztosabb a siker.

9: Tévhit, hogy nem lehet bajod

A férfiak bár fizikailag erősebbnek tűnnek a nőknél, mégis rövidebb ideig élnek. Sokan nem vigyáznak magukra eléggé. Járj el a szűrővizsgálatokra, szedd be a szükséges tablettákat a megelőzés érdekében és ne hajtsd túl magad!

10: Tévhit, hogy a nők mindig hisztiznek

Elárulok egy titkot, amivel a világ összes - na jó, majdnem az összes - nője a tiéd lehet. :) A Szent Grál! Úgy is kezeld az infót, kérlek. Egy nőnek tudod, mire van szüksége? Törődésre. Ezt akarja mind. Ha ezt meg tudod adni, se hiszti, se elégedetlenkedés nem lesz. Ha törődsz a nővel, a legtöbb hibádat elnézi majd. De a törődés igazi legyen! Megérezzük, ha álcából csinálod.

+1: Tévhit, hogy nem vagy rá képes

Mert bizony, egy férfi is lehet erős és kitartó, mi az, hogy! Képes vagy tanulni, fejlődni. Tudsz úriember módjára viselkedni, éretten gondolkodni és cselekedni. Sőt, olykor mosogathatsz és kiviheted a szemetet is.

Persze, megvan minden jogod arra, hogy azt mondd, te úgy akarsz élni, ahogy neked megfelel és magasról tojsz valamelyik pontra, vagy akár az összesre. Mert miért is ne? Nem kötelezések ezek, csak javaslatok. Lehet, hogy azt mondod, mit akarok én ezzel a cikkel, ha tökre nem értek a férfiakhoz. Még ez is igaz. De azért egy próbát megér, nem? :)

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások