5 dolog, hogy jól zárd az évet

dec. 29., 2017

5 dolog, hogy jól zárd az évet

Most nem a szilveszteri babonákról szeretnék írni: egyáltalán nem tudom fejben tartani az ilyesmit, sosem tudom, hogy mit mikor kell és mikor tilos csinálni a hagyományok szerint. Inkább néhány praktikummal, ötlettel készültem, azokban sokkal inkább jó vagyok. :)

1: Töltsd ki az Éviránytűt

Én már néhány éve ezzel zárom az évet és mondhatom, hogy imádom. Már hetekkel előre be vagyok sózva és várom, hogy kitölthessem ezt a kis füzetet. Pszichológusok és lelkes önkéntesek alkották meg, mély önismereti munkát jelent minden évben, amikor nekiállok a kitöltésnek. Több órát vesz igénybe, de minden percét élvezem. Gyújtok egy gyertyát és indulhat a móka: lezárom az évet és megtervezem a következőt.

2: Hívd fel a legfontosabbakat

Többet jelent, ha szóban kívánsz boldog új évet azoknak, akik a legfontosabbak számodra, mint egy üzenet a közösségi oldal üzenőfalán. Persze mindenkit felhívni nincs idő, de legalább azt a néhány embert, aki igazán fontos neked, hívd fel.

3: Próbáld ki az Asti pezsgőt

Több márka kínálatában megtalálod ezt a típusú pezsgőt, egyik sem olcsó, de egyszer egy évben rúgj ki a hámból, ha teheted. Mennyei finom, édes, csillogó ital. Megérdemled, hogy ezzel a kis pohárnyi luxussal köszöntsd az új esztendőt!

4: Készíts egy isteni lencsesalátát, a bőségért

Ez az egy hiedelem, amit nagyon megjegyeztem: ha pénzt akarsz, szilveszterkor egyél lencsét! A főzelék viszont uncsi. Próbáld ki salátának! Végy néhány doboz lencsekonzervet, csepegtesd le a levét. Darabolj össze főtt tojást, virslit és lilahagymát. Bőséges mennyiségű tejföllel keverd el a hozzávalókat. Ízesítsd sóval, borssal, jó sok fokhagymával, majd szórd meg egy kis snidlinggel. Egyszerű, de kiadós és nagyon finom.

5: Töltsd a szilvesztert úgy, ahogyan szeretnéd

Voltam már utcai buliban (nagyon régen), rendeztem házibulit, voltam a szerelmemmel kettesben összebújósan, voltam a családdal, voltam barátokkal, voltam éttermi rendezvényen. Mégis azt érzem, hogy nekem a legjobb otthon lenni és bekuckózni (mert rettegek a petárdáktól). A lényeg, hogy ne engedd magad semmire rábeszélni, ami távol áll tőled. Úgy töltsd, ahogyan számodra a legjobb!

Boldog új évet kívánok!

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások