5+1 mód arra, hogy látványosan megváltozz

febr. 21., 2018

5+1 mód arra, hogy látványosan megváltozz

Van úgy, hogy valami olyan változás zajlik benned, amit valamilyen módon külsőségekben is meg akarsz mutatni. Van, hogy egy új munkahely vagy pozíció miatt váltasz stílust. Aztán olyan is van, hogy éppen a külső változástól várod a belső folyamatok átalakulását. És van, amikor az élethelyzeted változik meg és ez külsőségekben is megnyilvánul. Időnként mindenkinek kell egy kis fazonigazítás. Mit tehetsz, ha unod a fizimiskád?

1: Naná, hogy a frizura

Új fazon, új szín, vagy esetleg hajhosszabbítás? Néha egészen drasztikus változások adják meg azt a kis pluszt, amire szükség van: ilyenkor születnek a hosszú hajból rövid frizurák, vagy éppen egy brutális hajszínváltoztatás. Persze a hajad egészsége fontos, ezért ne gyilkold széjjel. Többször bebizonyosodott már, hogy ha otthon akarod elvégezni a drasztikus hajszínváltoztatást, annak minden esetben hajkatasztrófa lesz az eredménye: bízd inkább egy jó fodrászra.

2: Új smink

Vadabb színek, merészebb vonalak? Egy jó sminkkel remekül rajzolhatsz magadnak új arcot, új hangulatot. Ha eddig nem használtál rúzst,  vegyél egy merészebb színt. Vagy ha eddig egyáltalán nem sminkeltél, akkor kezdd el most! A smink nagyon alkalmas arra, hogy újrateremtsd magad általa.

3: Megújuló ruhatár

Ha elkezdesz felnőttesebben, nőiesebben öltözködni, az mindig nagy váltás, emellett viszonylag nagyobb anyagi kiadás, de nagyon megéri. Néhány blézer, blúz, vagy éppen nadrág helyett szoknya - fontos, hogy legyen egy-egy jobb darabod, de ne félj akár turkálóban vásárolni, remek darabokat lehet elkapni így is.

4: Kiegészítők

Szemüveges vagyok, mindennap szemüveget hordok, ezért imádom, amikor eljön az ideje az új szemüveg vásárlásának, hiszen ezzel automatikusan megújul az arcom. De ugyanezt a hatást el lehet érni néhány nagyobb ékszerrel, fülbevalóval. Ezek is tudnak új jelleget kölcsönözni egy arcnak, egy személyiségnek.

5: Új test

Ez egy hosszabb folyamat (minimum 6-12 hónap kell a látványos eredményekhez, de kisebb változások már heteken belül elindulhatnak), de ha úgy döntesz, hogy fogyókúrába fogsz, vagy/és intenzíven sportolni kezdesz és “kipattintod magad”, az nagy meló lesz, de biztos, hogy meglesz az eredménye, ha jól és kitartóan csinálod.

+1: Mosolyogj!

El sem hiszed, mekkora változást jelenthet, ha elkezdesz többet mosolyogni. Javulnak a emberi és a munkahelyi kapcsolataid, az életkedved nő, elkezdenek feléd áramlani a jó dolgok. És ingyen van. :)

Igen, olykor mindenkinek szüksége van egy kis változásra, külső-belső megújulásra. A változás kell, a változás jó. Ne félj tőle!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások