5+1 tipp, hogy ne legyél slampos

ápr. 4., 2018

5+1 tipp, hogy ne legyél slampos

Majdnem 40 éves vagyok és fájdalom, amit 20 évesen még simán megengedhettem magamnak az öltözködés terén, azt már jó tíz éve nem tehetem. A bohókás és a nevetséges között ugyanis nagyon vékony a határ és nevetségesnek lenni nem jó.

1: Edzőcipő

Egy tornacipő vagy egy vagányabb sneaker simán beleférhet (persze ha passzol a viselőjéhez és az öltözékhez), de a szó szoros értelmében vett bumszli sportcipőt, edzőcipőt hagyjuk meg az edzőterem falai közötti viseletnek. Pláne ha színes - 30 fölött vállalhatatlan. Nem néz ki jól farmerrel sem, súlyosbító körülmény, ha elegáns felsővel, blézerrel próbáljuk hordani. Nem elegáns, nem szép. Kimondottan slampossá teszi a viselőjét. Egy bőr félcipő jó választás helyette.

2: Frizura

Amikor csak úgy lóg, vagy éppen lenőtt, kócos, akkor mindenképpen kezdeni kell vele valamit. A házilag vagdosott fazon, a görbe frufru semmiképpen nem megengedhető. A szivárványban pompázó hajat kevesen tudják viselni, jobb, ha inkább egyszerűbb, visszafogottabb színt választunk. A legrosszabb az a haj, ami úgy néz ki, mintha a kutya rágta volna meg. Vagy amiben harapós csatok vagy színes csit-csatok vannak. Őrület.  Egy jó fodrász kincset ér!

3: Rossz farmer

Egy túl feszes farmer, amiből az ember teste mindenütt kitüremkedik, húszévesen is necces. Harminc fölött pedig egyszerűen közönséges, ez a helyzet. Akárcsak a szakadt gatya. Meg kell találni azt a fazont, ami kényelmes, csinos és pont megfelelő a szabása. Újra divat a trapézfarmer, ami sokkal több embernek előnyös, mint a skinny fazon. Ráadásul mennyire retro már! :)

4: Túracucc

Nagyon nem elegáns a hétköznapokra túrazsákot, túracipőt, túraszandált viselni. Kirándulásokra persze, teljesen megfelel, de hétköznapi viseletnek semmiképp. Hétköznapi, kényelmes cuccokat ajánlunk helyette, amik nyugodtan lehetnek lazábbak, de ne keltsünk olyan hatást, mintha most estünk volna be egy laza kéktúráról.

5: Zokni

Sírok, ha egy harmincas-negyvenes nő nadrágja alól kikandikál a színes, mintás zokni. Ez egészen egyszerűen nincs rendben. Maradjunk a nadrág színéhez illő, vagy testszínű daraboknál, sokkal kifinomultabb lesz a megjelenésünk.

+1: Cigaretta

Szerencsére egyre többen választják a leszokást, de elkeserítő adat, hogy a felnőtt lakosság 30%-a dohányzik! A többség pedig nem a Marlene Dietrich-féle eleganciával. Nemdohányzóként nézve azt kell, hogy mondjam, a szájből-kézből kikandikáló kis rudak és a hozzá tartozó arckifejezések, kéztartások olykor elég komikusak tudnak lenni. De a szag, ami hozzá tartozik, az már inkább gyomorforgató. Büdös, beteggé tesz, egy csomó pénzbe kerül - kinek jó ez? A legalja, amikor az utcán meg a buszon állnak neki kis zacskóból sodorni - na ez már nem slampos, hanem inkább proli. Sőt, tróger.  

Természetesen mindenki azt hord és azt csinál, amit szeretne, de az a helyzet, hogy a megítélésünk sokszor ilyen apróságokon múlik. Mert ha az állásra, amit megpályáztunk, két azonos képességű ember pályázik,  közülük valószínűleg azt fogják felvenni, aki elegánsabb, jobban ad a megjelenésére. És bár vallom, hogy az egyediség menő, a slamposság semmiképpen nem az! ;)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások