8 ruhadarab, amit a téli hidegben felejts el

febr. 9., 2018

8 ruhadarab, amit a téli hidegben felejts el

Nekem is fáj, hogy erről írni kell, beszélni kell - normális esetben teljesen egyértelmű kellene, hogy legyen, melyek azok a ruhadarabok, amelyeket nem hordunk, ha hideg van és kész. De mégsem egyértelmű. Nap mint nap belefutok olyan látványba az utcán, amitől én kezdek azonnal jeges reszketésbe. Persze nem újdonság, én is voltam fiatal, én is csináltam ilyesmit. És így, közel a negyvenhez annyit mondok: nem érte meg.

1: Bokalengetős nadrág

Ismét menő a ‘80-as évek divatja, így a boka fölött végződő nadrág és hozzá a színes zokni és félcipő. Melegebb napokon ez teljesen rendben is van. De amikor mínuszok vannak odakint, akkor a bokádat is melegebben kell tartani.

2: Rövid pulcsi

A derekadat védeni kell, a veséid, a belső szerveid és a női szerveid nem maradhatnak fedetlenül. Nagyon durva felfázást, kismedencei gyulladást, veseproblémákat okozhat.

3: Vékony cipő

Alulról a legkönnyebb felfázni. Jó, ha egy vastagabb talpú, meleg cipőt veszel fel a hidegben, lehetőség szerint minimum bokáig érjen. A tornacipőket, félcipőket hagyd meg tavaszra - minden egyes nappal egyre közelebb van!

5: Selyemsál

Mindenképpen védd a nyakad egy vastag, meleg sállal és egy jó kis sapkával is, ha kell. Egy kis selyemkendő nagyon kevés. Muszáj a melegebb sál, védi a torkodat a gyulladástól.

6: Csípőnadrág

Bár most a magas derekú fazonok a divatosak, még ma is láttam csípőnadrágos lányt. Ez szintén merénylet a vesék, a belső szervek ellen.

7:  Leggings, önmagában                    

A leggings plusz rétegként nadrág alá vagy egy melegebb szoknya alá teljesen jó választás. De önmagában még nyáron is merénylet. Ez van: nem nadrág!

8: Szakadt farmer

Télen nem jó, ha a hideg besurran a kis lyukakon, ezért jobb, ha harisnyát húzol alá. Tudod: a kipirosodott, jeges bőr nem szexi.

A fentiek helyett inkább vegyél fel jó meleg, kuckózós, kényelmes cuccokat, hiszen nincs értelme fagyoskodni. Nem szexi, nem cuki, ha kilóg mindened. Az viszont, ha tudatosan, rétegesen öltözöl és kevésbé fagyoskodsz, sokkal szexibb, mint a pirosra csípett, fagyott testrészek közszemlére bocsátása.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások