A gnocchi édes és sós arca

szept. 24., 2016

A gnocchi édes és sós arca

Szeretjük a friss termékeket, de megesik, hogy néha praktikusabb az előkészített. A gnocchi isteni, de házilag elkészíteni meglehetősen időigényes. Szerencsére ebből az ételből a fagyasztott változat is nagyon finom, ráadásul mind édesen, mind sósan csuda jó fogásokat kreálhatunk belőle. Anikó tejszínes gombával bolondította, valamint hozott egy hamis szilvásgombócot is. A két recept azért is praktikus, mert egy alapanyagból megvan a főétel és a desszert is. ;) (Kriszta)  

Tejszínes gomba gnocchival

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott gnocchi
  • egy kis doboz főzőtejszín
  • 2-3 db kápia paprika
  • 30-40 dkg gomba
  • vaj

Elkészítés:

A felszeletelt gombát felforrósított vajban megpirítom, majd sóval, borssal fűszerezem. Felöntöm egy kis doboz főzőtejszínnel és összeforralom.
Közben egy másik serpenyőben a forró vajban kicsit megpárolom a felcsíkozott kápia paprikákat, sózom, hozzáadom a kész gnocchit, összeforgatom. A gnocchit ez ezesetben nem kell előtte vízben megfőzni!

„Szilvásgombóc” gyorsított eljárásban

Gyorsan, gyorsan finomat!

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott gnocchi
  • 20-25 dkg magozott szilva
  • 1 pohár vörösbor
  • vaj
  • fahéj
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A szilvás szószhoz egy edényben megkaramellizálom a cukrot, hozzáöntök egy pohárka vörösbort és egy kis őrölt fahéjjal fűszerezem. Majd beledobom a felnegyedelt szilvát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kicsit összerottyantom. A ghocchit pár percig forró vajban forgatom. Végül előre pirított zsemlemorzsával összekeverem.

Jó étvágyat! 

Fejes Anikó

Hozzászólások