Szeretjük a friss termékeket, de megesik, hogy néha praktikusabb az előkészített. A gnocchi isteni, de házilag elkészíteni meglehetősen időigényes. Szerencsére ebből az ételből a fagyasztott változat is nagyon finom, ráadásul mind édesen, mind sósan csuda jó fogásokat kreálhatunk belőle. Anikó tejszínes gombával bolondította, valamint hozott egy hamis szilvásgombócot is. A két recept azért is praktikus, mert egy alapanyagból megvan a főétel és a desszert is. ;) (Kriszta)
Tejszínes gomba gnocchival
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott gnocchi
- egy kis doboz főzőtejszín
- 2-3 db kápia paprika
- 30-40 dkg gomba
- vaj
Elkészítés:
A felszeletelt gombát felforrósított vajban megpirítom, majd sóval, borssal fűszerezem. Felöntöm egy kis doboz főzőtejszínnel és összeforralom.
Közben egy másik serpenyőben a forró vajban kicsit megpárolom a felcsíkozott kápia paprikákat, sózom, hozzáadom a kész gnocchit, összeforgatom. A gnocchit ez ezesetben nem kell előtte vízben megfőzni!
„Szilvásgombóc” gyorsított eljárásban
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott gnocchi
- 20-25 dkg magozott szilva
- 1 pohár vörösbor
- vaj
- fahéj
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A szilvás szószhoz egy edényben megkaramellizálom a cukrot, hozzáöntök egy pohárka vörösbort és egy kis őrölt fahéjjal fűszerezem. Majd beledobom a felnegyedelt szilvát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kicsit összerottyantom. A ghocchit pár percig forró vajban forgatom. Végül előre pirított zsemlemorzsával összekeverem.
Jó étvágyat!