A “női táska rejtelmei” - te miket cipelsz magaddal nap mint nap? (Felidéző)

márc. 16., 2018

A “női táska rejtelmei” - te miket cipelsz magaddal nap mint nap? (Felidéző)

Szokták mondani, hogy egy nőnek a táskájában benne van az egész élete, meg hogy a női táska rejtelmei… És bizony, ha belenézek a táskámba, akkor egészen egyértelmű, hogy ez így van. Mi van a táskámban?

Ami mindenkinél van:

Bérlet, igazolványok, kulcs, pénztárca. Semmi extra. Vagy mégis? A pénztárcámban rengeteg irat, kártya és blokk van - de legalább szép aranyszínű. Állítólag az vonzza a bőséget.

A szépségért és üdeségért:

Púderalapozó, szempillaspirál, néhány szemceruza, ecsetek, szempillaspirál, szemhéjfesték, szájfény, rúzs, pár fülpiszkáló, szemöldökcsipesz - jól jönnek, ha esetleg jön egy spontán esti program és fel kell frissíteni a sminkemet. Ezen kívül dezodor és parfüm (S. Oliver Original - imádom az illatát). És persze tükör - anélkül egy lépést se!

A hidratált és tiszta bőrért:

Egy kis doboz hidratáló krém, kézfertőtlenítő zselé, ajakápoló (általában 2-3 is) és a kínai csodakrémem (Yiganerjing) ami minden sebet, sérülést, herpeszt, kiszáradt bőrfelületet villámsebesen gyógyít.

A higiéniáért és egészségért:

Papírzsepi, nedves törlőkendő, körömlakklemosó kendő, női higiéniás termék (intim kehely), néhány sebtapasz, gyógyszerek (állandó és vészhelyzetre való - fájdalomcsillapító, hasmenésgátló, görcsoldó, savlekötő), orrspray.

Hogy mindig tettre kész és rendezett legyek:

Természetesen a telefonom (egy Samsung), egy kis méretű laptop, a határidőnaplóm, néhány toll, egy telefontöltő kábel, az okosórám töltője, egy e-book olvasó, fülhallgató, pendrive, egy OTG-eszköz, amivel telefonról pendrive-ra lehet másolni fájlokat (és persze vissza).

És egy kis praktikum:

Szemüvegtörlő (mert utálom, ha koszos a szemüvegem), torokcukorka, szatyor, elemlámpa, kiskés, egy pici jegyzetfüzet, mini körömreszelők. Nyáron a dioptriás napszemüvegem. Általában van nálam egy pár napi kontaklencse is - ha a szemüvegemmel valami történne, akkor beteszem a kontaktlencséket és a látásom meg van oldva.

Na meg egy kis plusz:

Néhány kutyakakazacsi (mert rendes gazdi vagyok), jutalomfalat a kutyámnak, egy pár kesztyű, sál, fejpánt a hideg miatt és a legutóbb érkezett ebayes cuccaim, amiket még nem pakoltam ki. Általában van nálam valami kis meglepetés is a keresztfiam számára.

Ennyi cuccal a táskámban biztos, hogy nem nagyon érhet olyan helyzet, hogy valami hirtelen kellene, de nincsen nálam. Én aztán minden vészhelyzetre felkészültem! Azt hiszem, érthető, hogy egy strapabíró, hatalmas nagy Samsonite-tal járok - egy aprócska, csinos női retikül szóba sem jöhet. A mindennapos cipelés miatt a vállaim és a karjaim meglehetősen erősek és izmosak. És mi történik, ha valaki megtámad és el akarja venni a táskámat? Hát, egyrészt megpróbálom fejbevágni vele a tolvajt. De ha ez nem sikerülne, akkor is visszahozza öt lépés után - majd hülye lesz ennyit cipelni! :)

(Cikkünk 2018. január 21-én jelent meg.)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások