A nyári hőségben mi sem esik jobban, mint egy frissítő limonádé. Most bemutatunk nektek három változatot, mely garantáltan felüdülést jelent mindenkinek a kánikulában.
Próbáljátok ki!
1. Gyümölcsös limonádét készíthetünk idénygyümölcsökből, jelen esetben málnából, szederből, barackból. Nincs más dolgunk, mint összeturmixolni a gyümölcsöt, hozzáadni ízlés szerint folyékony édesítőt vagy cukorszirupot, két citrom levét és egy liter vizet. Jégkockával, mentalevéllel tovább fokozhatjuk hűsítő hatását.
2. Az uborkás, extra frissítő limonádé készítése az előbbihez képest kicsit pepecselős meló, de higgyétek el, az ízélmény megér minden fáradságot. Először uborkaszirupot készítünk úgy, hogy a megpucolt, kockára vágott uborkát alacsony lángon felfőzzük egy-másfél deci cukorsziruppal vagy édesítőszerrel, s hagyjuk kihűlni. Ezt követően fél kígyóuborkát leturmixolva uborkalevet készítünk, melyet hozzáöntünk az előbb elkészített uborkasziruphoz. Miután állni hagytuk legalább egy órát, hozzáadhatjuk a citromlevet, a jégkockát és már fogyaszthatjuk is.
3. A mentás limonádét elsősorban az arab vidéken fogyasztják előszeretettel, bizonyított hőelvonó hatása miatt. Rendkívül egyszerűen elkészíthető. Nincs más dolgunk, mint mentateát készíteni, lehűteni, citrom- illetve limelevet hozzáadni némi cukorsziruppal. Jól hűtsétek le, a nagy hőségben túlhevült szervezetetek rajongani fog érte!