Dirty Dancing: 10 érdekesség, melyet talán nem tudtál a Piszkos táncról

aug. 18., 2016

Dirty Dancing: 10 érdekesség, melyet talán nem tudtál a Piszkos táncról

Mivel a mai napon ünnepelné a 64. születésnapját Patrick Swayze, arra gondoltam, mindenképp megemlékezem róla. A nagy áttörést számára a Dirty Dancing című film hozta meg, így összegyűjtöttem néhány érdekességet a film kulisszatitkairól.

1. Az első karakter, amit a filmhez választottak, Penny volt.

2. A She’s like the Wind című számot Patrick Swayze és Stacy Widelitz írta, Patrick adta elő.

3. Ezt a számot eredetileg a Grandview U.S.A című filmhez írták, de helyette felhasználták a Dirty Dancing-hez.

4. Jennifer Gray 10 évvel volt idősebb, mint a filmbél karaktere, amit játszania kellett, de 5 perc alatt bebizonyította, hogy alkalmas a 17 éves kamaszlány szerepére – ugyanis összesen ennyi ideje volt a castingon.

5. A film története egy nyári nyaralás alatt zajlik ugyan, ám a forgatás októberben kezdődött. Így a levelek már sárgultak, ezért spray-vel fújták őket zöldre a stáb segítői.

6. A karja simogatásakor Jennifernek nem szabadott volna nevetnie, de ösztönből elnevette magát. Ez annyira tetszett a producernek, hogy benne hagyták a filmben.

7. A padlós jelenet eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, a színészek csak bolondoztak, hogy feldobják a monoton forgatást. Ez a móka szintén megtetszett a rendezőnek, így bekerült a filmbe.

8. Sarah Jessica Parker, Billy Zane és Val Kilmer neve is felmerült a főszereplők kiválasztásánál. Val Kilmer lemondta a szereplést, Billy Zane pedig nem tudott táncolni.

9. Miranda Garrison volt a koreográfus társa, aki végül csak azért került be a filmbe, mert az eredeti Vivient alakító színésznő lebetegedett.

10. A vízben az emelések gyakorlásánál olyannyira fáztak a színészek, hogy lila volt a szájuk, hisz ahogy említettem, már október volt. A stáb tagjai kabátban és sálban álldogáltak a parton.

(Inspiráció: buzzfeed.com)

Szabó JuditSzabó Judit

Hozzászólások