Ha jót akarsz a bőrödnek: micellás víz!

márc. 24., 2018

Ha jót akarsz a bőrödnek: micellás víz!

Életem legelhibázottabb kozmetikai tanácsa az volt, amikor tinikoromban a problémás bőrömre alkoholtartalmú tonikot javasoltak. Tulajdonképpen akkoriban, a ‘90-es években ez volt az alapvetés. Ma már szerencsére nincs így.

A szép bőr a tisztításnál kezdődik. Függ a genetikától, a táplálkozástól, a környezeti hatásoktól, de ha nem tisztítjuk rendesen a bőrünket, akkor garantált a problémás bőr. Pattanásos, fakó, szürkés arcbőrrel pedig senki nem érzi igazán jól magát.

Ha alkoholtartalmú készítményekkel próbálkozunk, azzal azt érjük el, hogy a bőrünk felszíne kiszárad, hámlik, miközben a mélyebb rétegekben ez éppen egy sokkal erőteljesebb faggyútermelést eredményez. A végeredmény egy hámló, pattanásos, gyulladt arcbőr. De akkor mi a megoldás?

A micellás víz. A micella egy olyan, gömb formájú, kétpólusú molekula, ami a zsíros és a száraz szennyeződéseket is magába zárja, emellett hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal tiszta és hidratált bőrt eredményez. Ma már a legtöbb márka kínálatában megtalálhatóak ezek a folyadékok, nem ritkán egészen nagy, 4 deciliteres kiszerelésben, ami több hónapra elég. Ezután már csak folytatni kell a rutint.

Fontos, hogy reggel és este alaposan tisztítsuk meg az arcbőrünket micellás vízzel, ezután következzen a hidratálás, valami jó minőségű, gazdag hatóanyagtartalmú krémmel, érettebb bőr esetén szérummal kiegészítve, hetente bőrradírozzunk, illetve használjunk tápláló, hidratáló maszkokat. Ezen kívül az arcunkat érő eszközök és tárgyak is tiszták legyenek: ecset, párnahuzat és amire nem is gondolnánk: mobiltelefon.

A tiszta, szép bőr az önbizalom növelését és ezáltal a sikert alapozza meg!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások