Így szabadít meg a négy őselem a bánattól (Felidéző)

ápr. 6., 2018

Így szabadít meg a négy őselem a bánattól (Felidéző)

A Tűz, a Víz, a Föld és a Levegő, az ősi hit szerint a világunkat felépítő alapelemek. Ma már tudjuk: nem igaz, hogy ezek tovább nem bonthatók, hiszen ismerjük már az atomokat, amiről a régi embereknek nem volt tudomásuk. Mégis, spirituális-ezoterikus jelentőségük megmaradt és a mai napig tart, hiszen ezeken keresztül kapcsolódunk a világhoz és Istenhez. Hiszem, hogy ha igazi bánatom van, ezeknek az elemeknek a segítségével megszabadulhatok tőlük.

A Tűz

A lobogó kandallót hallgatni, nézni, vagy süttetni magamat a Nappal, esetleg gyújtani egy illatgyertyát - mind olyan tevékenységek, amelyek által úgy érzem, a Tűz elem elégeti a bánatomat, így viszi magával, ami fáj. Ha leírom, ami fáj és elégetem a papírt, az is könnyít a lelkemen. A Kos, az Oroszlán és a Nyilas tüzes jegyek, nekik ez lehet a leghasznosabb.

A Víz

Leülni egy vízpartra, vagy a Dunát nézni az egyik hídról, strandolni, vagy venni egy meleg fürdőt - így engedem, hogy a Víz elem elmossa a bánatomat. Segít az is, ha papírra vetem a gondolataimat és a vízbe dobom a papírt. A Rákok, a Skorpiók és a Halak számára ez lehet a legjobb megoldás, hiszen ők vizes jegyűek.

A Levegő

Meditálás közben mélyeket lélegezni. Felmenni egy hegyre vagy magas épületre és elmerülni a kilátás gyönyörűségében. Élvezni a hűs szellőt. Repülőn vagy légballonban utazni. Nyári melegben a légkondi vagy ventilátor adta enyhülésben megpihenni. Így fújja el a Levegő elem a bánatomat. Jó módszer az is, ha a papírra írt érzéseimet elviheti a szél vagy egy héliumos lufival felengedem. Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő a levegős jegyek, így ezeket elsősorban nekik ajánlom.

A Föld

Egy hatalmas séta vagy futás, egy pár óra kerti munka, agyagozás, vagy üldögélés az erdőben - a Föld elem így ássa el a bánatomat. A gondolataimmal teleírt papírt el is áshatom. Ezek főleg a Bika, Szűz és Bak jegyűeknek ajánlott módszerek, mert ők a földes jegy szülöttei.

Mindezek az eszközök egy kis pluszt adhatnak, hiszen minden módszer számít, ami feszültség- és stresszoldó. Meg is lehet kérni az elemeket, hogy vigyék el a negatív érzéseket, gondolatokat magukkal. Mert megteszik. :)

(Cikkünk 2018. február 1-jén jelent meg.)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások