Kértek egy kis hazait? Ételképes hetünk lesz

szept. 21., 2015

Kértek egy kis hazait? Ételképes hetünk lesz

„A lekváros malacsült is egy étel, mely úgy készül, hogy véletlenül kettőt lapozunk a szakácskönyvben” – tartja a kezdő szakácsnőket „cikiző” mondás. Ám ki tudja? Lehet hogy a lekváros malacsült kimondottan jó, csak még senki nem próbálta. „Nem csak csókkal él az ember” – mondja a másik bölcsesség. A múlt héten csókkal (is) éltünk, meg erotikával, szexis témákkal. Az előttünk álló napok pedig az ételek, italok, séfek, ízek, élmények körül forognak majd. Enni mindenki szeret. Jókat enni még többen. S nem csak enni szeretünk, de főzni is. Sőt, még azt is szeretjük, ha mások főznek. Vagy nekünk, vagy a tévében. Nézettségi csúcsokat döntenek a gasztroműsorok, a brit, amerikai, francia tévés séfek milliárdos celebek; receptjeiket milliók gyűjtik, stílusukat milliók másolják. De vannak kis hazánkban is kiváló szakácsok, kiváló kézművesek, kávésok, sörösök, borosok, sütisek, szusisok, fűszeresek. Az ő segítségükkel teszünk kirándulást a gasztronómia világába! Kóstoljatok velünk!    

(A kép Pieter de Ring: Csendélet gyümölcsökkel, homárral és aranyozott ezüstkehellyel; 1655-60 között via Rijksmuseum, részlet)   

 

VSZK

Hozzászólások