Ahogy megyünk egyre beljebb az őszbe, bizony előkerülnek a tartalmasabb receptek a füzetkéből. Az alábbi egy gazdag recept, mégsem nehéz. Sem elkészíteni, sem megemészteni. Akár családi hétvégeken, akár vendégváráskor megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 40 dkg zöldbab
- 2 evőkanál olaj
- 1 leveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- Piros Arany
- só
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítva kis darabokra vágva sós vízben, amibe a leveskockát is beletettük, puhára főzzük. A húst vékony szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Sózzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon megpirítjuk az oldalait. A hús pirításához használt zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára aprított vöröshagymát. Egy evőkanál Piros Aranyat adunk a hagymához és felengedjük a zöldbab főzőlevével. A tűzhelyet közepes hőfokúra állítjuk, a lébe helyezzük a hússzeleteket és fedő alatt puhára pároljuk. Tejfölből és lisztből habarást készítünk. Aki kerülni szeretné a liszt használatát, az a zöldbabból vegyen ki egy adagot, turmixolja össze a tejföllel, így sűrítse be az ételt. A főzés végén hozzáadjuk a húshoz a zöldbabot, még egyszer alaposan felforraljuk az egészet és sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel és rizzsel tálaljuk a temesvári sertésszeletet.
Jó étvágyat!