Kiadós, mégis könnyű őszi ebéd: temesvári szelet

okt. 15., 2016

Kiadós, mégis könnyű őszi ebéd: temesvári szelet

Ahogy megyünk egyre beljebb az őszbe, bizony előkerülnek a tartalmasabb receptek a füzetkéből. Az alábbi egy gazdag recept, mégsem nehéz. Sem elkészíteni, sem megemészteni. Akár családi hétvégeken, akár vendégváráskor megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 leveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • Piros Arany
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt


Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítva kis darabokra vágva sós vízben, amibe a leveskockát is beletettük, puhára főzzük. A húst vékony szeletekre vágjuk és klopfoljuk. Sózzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon megpirítjuk az oldalait. A hús pirításához használt zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára aprított vöröshagymát. Egy evőkanál Piros Aranyat adunk a hagymához és felengedjük a zöldbab főzőlevével. A tűzhelyet közepes hőfokúra állítjuk, a lébe helyezzük a hússzeleteket és fedő alatt puhára pároljuk. Tejfölből és lisztből habarást készítünk. Aki kerülni szeretné a liszt használatát, az a zöldbabból vegyen ki egy adagot, turmixolja össze a tejföllel, így sűrítse be az ételt. A főzés végén hozzáadjuk a húshoz a zöldbabot, még egyszer alaposan felforraljuk az egészet és sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel és rizzsel tálaljuk a temesvári sertésszeletet.

Jó étvágyat!

Sándor Csilla

Hozzászólások