Külső jegyeink az asztrológia tükrében

okt. 10., 2016

Külső jegyeink az asztrológia tükrében

A születési horoszkópunkból nagyon sok érdekes információ, egyéni jellemző és lehetőség kiolvasható. Többek között a megjelenésünkre, arcvonásainkra és testfelépítésünkre is utalásokat kapunk. Elsődlegesen az aszcendensünk jegyét, majd az uralkodó bolygójának elhelyezkedését vizsgáljuk.

1. Kos aszcendens esetén (uralkodó bolygója a Mars) a testfelépítés erős, izmos végtagok, hosszúkás, markáns arcvonások jellemzőek. Orra előreálló, hegyes. Szeme éles, tekintete szúrós. Ajka formás, felső része keskenyebb, alsó teltebb. Elhízásra nem hajlamos, lételeme a mozgás. Érzékeny testrésze a fej, előfordulhat kisebb sebhely az arcon.

Heath Ledger ilyen volt

Barbra Streisand

2. Bika aszcendens esetén (uralkodó bolygója a Vénusz) a testfelépítés közepesen erős lesz, gömbölyű formák jellemzőek. A nyak hangsúlyosan rövid és vastag. Az arcuk telt, állkapcsuk szélesebb. Itt a felső ajkak a hangsúlyosabbak. Kényelemszeretetük, az élet örömei a megjelenésükön is tükröződnek, hajlamosak hízásra. Nevetéskor Vénusz-gödör jelenik meg szájuk szélénél.

David Beckham

Halle Berry

3. Ikrek aszcendensnél (uralkodó bolygója a Merkúr) a testfelépítés magasabb és vékonyabb lesz az átlagnál. Messziről feltűnnek hosszú végtagjai, karok, lábak. Jellegzetesen, kezeit lóbálva közlekedik. Orra és szája hangsúlyos, a kommunikáció minden formáját szereti és mesterien műveli. Fiatalosságát idősebb korára is megőrzi, szemei életvidámságot sugároznak. Az állán megjelenhet egy kis mélyedés, a Merkúr-gödör, illetve férfiaknál jól láthatóvá válik az ádámcsutka.

Gene Wilder

Kristen Stewart

4. Rák aszcendens esetén (uralkodó bolygója a Hold) a testalkat kerekded, főleg deréktól felfelé erősebb. Szemei lágyságot, melegséget, részvétet sugároznak. Álla puha, gömbölyű, ahogyan vállai is. Az orr formája felfelé álló, pisze. Bánatát hajlamos édességbe, ételekbe folytani, ami nyomot hagyhat alakján.

David Hasselhoff

Liv Tyler

5. Az Oroszlán aszcendensűek (uralkodó bolygójuk a Nap) testfelépítésüket illetően is tekintélyt parancsolóak. Szemük bátorságot, életörömöt áraszt. Amikor komor a hangulatuk, szájuk szélén függőleges vonal jelenik meg. Hajuk, sörényük dús, figyelemfelkeltő. Jellemzi őket a dinamika, mind mozgásban, mind megjelenésben. Orruk és fülük általában kicsi. A homlokuknál szív alakban nő a hajuk.

Johnny Depp

Gillian Anderson

6. Szűz aszcendens esetén (uralkodó bolygója a Merkúr) a testalkat és a megjelenés is feltűnés nélküli, egyszerű, letisztult. A fej felsőbb része a homloknál nagyobb, álluk kicsi, szív alakú. Tekintetük átható, vizsgáló, kicsit szigorú. Keskeny száj, hangsúlyosabb orr jellemző rájuk.

Keanu Reeves

Sophie Marceau

7. Mérleg aszcendensűeknél (uralkodó bolygó a Vénusz) a harmónia, szimmetria az arcon is megjelenik. Testalkatuk formás, hízásra picit hajlamosak, ha dől az egyensúly az életükben. Szájuk, fogaik szépek, hangjuk lágyabb. Szív alakú szájuk van, és meleg boci szemeik. Orruk egyenes, arányos. Válluk telt, homlokuk domború.

Jean-Claude Van Damme

Kate Winslet

8. Skorpió aszcendens esetén (uralkodó bolygójuk a Plútó) a megjelenésük is tükrözi végletes természetüket. Testalkatuk izmos, de inkább szikár. Jellemző a szögletes arc, dús szemöldök, erős állkapocs. Tekintetük nagyon mélyreható, a másik veséjébe látnak. Szájuk érzéki, az alsó ajkak hangsúlyosabbak. Kézfogásuk erős, ujjaik rövidebbek. Amikor szigorúak, szemük között függőleges vonalak jelennek meg.

Clint Eastwood

Katy Perry

9. Nyilas aszcendensnél (uralkodó bolygójuk a Jupiter) a testalkat sportos, mozgékony, hosszú utakat képesek megtenni. Szájuk viszonylag nagy, nem túl szabályos fogakkal. Véleményüket mindig határozottan vállalják. Arcformájuk ovális, nagyobb. Homlokuk széles, orruk lefelé vastagodó. Álluk gömbölyű, tokásodásra hajlamos. A Jupiter hatása miatt hajlamosak a terebélyesedésre.

Brad Pitt

Scarlett Johansson

10. A Bak aszcendensűek (uralkodó bolygójuk a Szaturnusz) fegyelmet, határozottságot sugallnak. Testalkatuk szilárd, szálkás izomzattal. Sokszor merev, tartózkodó benyomást keltenek. Inkább magasak, mozgásuk megfontolt. Szájuk lefelé hajló, keskeny. Arcuk komoly, homlokukon keresztbe futó ráncok jelenhetnek meg. Homlokuk magas, felül szögletesen hátrahajló.

Sean Connery

Sophia Loren

11. Vízöntő aszcendens esetén (uralkodó bolygója az Uránusz) a külső megjelenésen is látszik különleges kisugárzásuk. Tekintetük élénk, értelmes, szemük nagy. Göndör vagy hullámos haj jellemző rájuk, ami korábban őszül. Négyzet alakú homlokuk van. Orruk határozott, széles orrnyereggel. Nevetéskor látható a fogínyük.

Russell Crowe

Madonna

12. A Halak aszcendensűeknél (uralkodó bolygójuk a Neptunusz) kerekded arcuk, érzelemmel telt szemeik a legfeltűnőbbek. Általában vizes a tekintetük, mintha el lenne homályosodva, és csodálkozó. Gyakran szőke, szőkés hajuk van. Orruk puha, álluk gömbölyű. A testalkatuk vagy telt, vagy szinte láthatatlanul vékony. Látszik rajtuk, hogy örök álmodozók.

Kurt Cobain

Gwyneth Paltrow

Utolsó példánknál maradva: Kurt Cobain kivétel, de ő mutatja meg a szabályt, neki ugyanis Szűz aszcendense volt, azonban uralkodó bolygója, a Merkúr a Halak jegyében állt, a Napjával és a Vénuszával egyetemben. Így őt külsőleg a Halak jegye határozta meg.

Szűcs-Szabó Anna

Hozzászólások