Mrs Lipton cseresznyés-levendulás tejespitéje

júl. 2., 2016

Mrs Lipton cseresznyés-levendulás tejespitéje

Kicsit megkésve kerül fel, de idén készült ilyen is. És még fog is (nyilván más gyümölccsel), mert teljesen levett a lábamról ez az egyszerű édesség, ami egy kiadós leves után gyorsan összedobható második fogás lehet, bármilyen kombinációban. Ez a verzió eddig a dobogó harmadik helyezettje nálam; a második a MÁLNÁS-MINDENMENTES, a tuti befutó pedig egyértelműen az EPRES-PISZTÁCIÁS. :)

Hozzávalók: (20×20-as formához)

12,5 dkg liszt
3 tojás
2dl tej
1 dl zsíros tejszín
10 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1/2 kk só
1 tk levendulavirág
30 dkg cseresznye

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk (a gépmkapcsos módszert is leteszteltem ezzel; kis mennyiségnél jól működik) és a cukorból két kanálnyival összeforgatjuk, majd félretesszük.

A maradék cukrot a tojásokkal, sóval, vaníliával laza habbá verjük és beleszitáljuk a lisztet, majd apránként, keverés közben adagoljuk a tejszín+tej keverékét, míg sima de kissé sűrűbb palacsintatészta állagot kapunk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elrendezgetjük benne a gyümölcsöt és ráöntjük a tésztát, szép egyenletesen. Én a levendulát a tetejére szórtam, de talán érdemesebb a tésztába belekeverni, hogy megfelelően érvényesüljön.

180°-os sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük, míg a teteje kissé aranybarnás és szilárdnak tűnő nem lesz. Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.

Elkészítési idő: kb. 15 perc + sütés + hűlés
A recept alapja EZ.

További isteni recepteket találtok Mrs Lipton BLOGJÁN. Kövessétek mindennap!

 

 

Mrs Lipton

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások