Mustáros-hagymás-fehérboros pulyka tört krumplival

nov. 12., 2016

Mustáros-hagymás-fehérboros pulyka tört krumplival

Nagyon szeretem a pikáns ízeket, az erőteljes fűszerezést, a hagymát. A télben az a jó, hogy ezeket a nehezebb, tartalmasabb ételeket is el lehet készíteni, mert nem érzem, hogy túl sok, vagy túl nehéz lenne, hiszen a hidegben éppen ilyen ételekre van szükség.

Hozzávalók:

  • libazsír vagy kacsazsír 
  • pulykacomb (70 dkg)
  • vöröshagyma (3-4 fej)
  • fokhagyma
  • mustár
  • fehérbor
  • tejszín (minimum 20%-os)
  • só, fehérbors, cayenne bors
  • főtt, tört krumpli köretnek

Elkészítés:

Néhány evőkanál zsíron (lehet olajon is) a vékony csíkokra vágott húst lepirítom. A 3-4 fej, csíkokra vágott hagymát rádobom, együtt pirítom, majd teszek rá 3-4 gerezd préselt fokhagymát is. Öntök rá 1-2 dl félszáraz fehérbort. Nagyon fontos, hogy jó minőségű bor legyen, megtisztelem ezzel az ételt és magamat is. Az alkohol el fog belőle párologni, csak a bor íze marad meg. Egy kevés vizet is öntök rá. Fűszerezem: sózom, borsozom fehérborssal és egy kis cayenne borssal. Teszek bele egy evőkanyálnyi mustárt is. Hagyom, hogy megfőjön a hús. Ha kész, akkor habverővel elkevert tejszínnel (kb. 4 dl) felöntöm és teszek még bele jócskán mustárt is.

Tört krumplival tálalom, amit sóval főztem puhára. Nagyon finom, pikáns étel.

Jó étvágyat! 

 

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások