Nappal még nyár van, délután és este pedig már ősz. Ez a pohárkrém a 30 fokban, jéghidegen hűsít, este pedig ideális kísérője egy-két romantikus komédiának. Macerásnak tűnik, de nem az. Viszont igen látványos.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
- 15-20 dkg omlós csokis keksz (Kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, de ne legyen morzsás)
A bounty krémhez:
- 7 dkg kókusz
- 3 dkg búzadara
- 4 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tubus sűrített tej
- 2 tk kókusz aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
A vanília krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej (leírás szerint elkészítjük)
Fehér réteg:
- 3 dl habtejszín
Csokiréteg:
- 20 dkg csoki (10 dkg tej-, 10dkg ét)
- 2 dl sűrű főzőtejszín
Elkészítés:
Sorban elkészítjük a krémeket. A bountys részhez a tejes tejszínt feltesszük főni a vaníliás cukorral, az aromával és a sűrített tej felével. Ha felforrt, beleöntjük a kókuszos darát és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kóstoljuk, ízlés szerint rakhatunk még bele sűrített tejet, ha kevésnek érezzük, hisz aki igazán édesszájú, annak több kellhet.
Ha kesz felretesszuk.
A vaníliás réteghez a zacskón található leírás szerint elkészítjük a pudingport.
A fehér réteghez habbá verjük a tejszínt.
A csokis réteghez összetördeljük a kétféle csokit egy olyan edénybe, mely jól bírja a meleget. A tejszínt felforraljuk, majd ha kész, az egészet a csokira öntjük.
Választunk 6 egyforma poharat. A keksszel együtt hatrétegű desszertünk lesz. Evőkanállal osszuk el a krémeket a poharakban. A kekszréteggel kezdjük, aztan 3 evőkanállal a bountys krémből. Majd megint egy kekszes réteg, aztán a vaníliasból 3 evőkanállal. Erre jön a tejszínhabból szintén 3 evőkanálnyi, majd a tetejére csurgatjuk a csokit úgy, hogy befedje a tejszínes reszt.
A csokiréteg tetejére még szórunk egy kis kókuszt, s mehet a hűtőszekrénybe. Érdemes egy teljes napig, de legalább egy éjszakán át érlelni az ízeket.