Nyári saláta fajitás garnélával és pirítóssal

júl. 9., 2016

Nyári saláta fajitás garnélával és pirítóssal

Ilyenkor nyáron jól esnek a friss, ropogós zöldségek. Pláne ha egy pikáns, különleges saláta alapjául szolgálnak. A garnéla ma már nem elérhetetlen, megéri kipróbálni.

A fajita fűszerkeverék hozzávalói:

  • fokhagyma granulátum
  • chili (cayenne-bors)
  • fekete bors (őrölt)
  • pirospaprika
  • kurkuma
  • őrölt kömény
  • bazsalikom

Ezekből kb. azonos mennyiségeket összekeverünk.

Továbbá:

  • olívaolaj
  • citromlé
  • 30 dkg fagyasztott garnéla (nem koktélrák, az túl apró)
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • paprika
  • jégsaláta (lehet zacskós is, ha friss) vagy salátakeverék
  • fokhagymás salátaöntet
  • Pannónia sajt
  • barna bagett

Elkészítés:

A garnélát nem kell teljesen kiolvasztani, csak félig. Tegyük egy tálba, tegyünk rá a fűszerkeverékből bőven, de ne legyen nagyon sós, ellenben lehet jó csípős, ha bírjuk, majd tegyünk rá olívaolajat és citromlevet is, kb. 4 evőkanálnyi olajat és 2 evőkanálnyi citromlevet. Kicsit pihiznie kell, kb. egy fél órára mehet a hűtőbe, addig bekeverjük a salátát, összevágjuk a zöldségeket és összekeverjük őket.

A rákokat azon az olajon, amivel meglocsoltuk, ki is süthetjük. Mivel aprócskák, hamar megsülnek, 3-4 perc elég nekik általában és ha túl sokáig sütjük, még rágós is lesz, erre vigyázni kell.

A bagetteket felvágjuk, megpirítjuk mindkét oldalukat.

A salátát tányérra halmozzuk, ráöntjük a salátaöntetet, erre Pannónia sajtot reszelünk, a tetejére tesszük a rákokat és a pirítóst mellé helyezzük.

Ez az egyik legfinomabb nyári saláta, amit el tudok képzelni. Kis titok: rák helyett csirkemellel is működik! :)

 

 

 

 

 

 

 

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások