11 tipp, hogy dundin is csinos légy!

jan. 21., 2017

11 tipp, hogy dundin is csinos légy!

Meggyőződésem, hogy egy molett nő is lehet csinos, stílusos. Van pár olyan öltözködési tippem, ami a mindennapokban beválik és nem is kerül feltétlenül sokba. Csak egy kis önismeret, önszeretet és stílusérzék kell ahhoz, hogy csinosan és öntudatosan létezhessünk a világban!

1. Nézd meg, hol bánt veled bőkezűen az anyatermészet!

Fontos, hogy tudd, milyen alkat vagy. Erős a felsőtested és vékonyak a lábaid? Vagy vastagabb lábakkal és lágyabb felsőtesttel rendelkezel? Esetleg arányos homokóra alkat vagy? Alma vagy körte? Van-e formás cicid, kerek popsid, ívelt derekad, formás vádlid? Biztos, hogy még akkor is, ha nagyon önbizalomhiányos vagy, van rajtad valami, amire azt tudod mondani, hogy az úgy szép, ahogy van. Nézd meg, hogy a testednek melyik részét szereted a legjobban! Azt hangsúlyozd!

2. Az adottságaidnak megfelelő méretet hordj!

Ha a ruhaméreted 48-as, nem leszel attól csinosabb, ha belepréseled magad a 44-esbe. Csak annyit érsz el vele, hogy mindenütt ki fog türemkedni a husikád és sajnos nevetséges leszel. Jobb, ha megveszed azt a méretű ruhát, amire szükséged van. Ha ez a 48-as, akkor azt. Ha az 54-es, akkor meg azt. És így tovább. Ha zavar benne a szám, akkor majd kivágod a cetlit, na bumm... A lényeg, hogy ne préseld magad a szükségesnél kisebb ruhákba. És ha csak egy dolgot fogadsz meg erről a listáról, akkor ez legyen az!

3. Légy színtudatos!

Én azt mondom - de persze mindig vannak kivételek -, hogy általában beválik, ha nem “tolod túl” a színeket. Vannak, akik kizárólag fekete ruhákat hordanak és brutál dögösek, de van, aki meg nem szeret feketében járni. És hát annyi szín van a feketén kívül! Nekem az vált be, hogy a fekete az alapszínem és azt csak egy plusz színnel dobom fel: így mégsem olyan gyászos, de nem is tiritarka, inkább elegáns. Merthogy szerintem egy molett nő könnyen belecsúszik abba a hibába, ha nagyon színes, úgy néz ki, mint egy bonbon, ami nem szerencsés. Ha valaki nem tudja ezt ügyesen kezelni, akkor biztonságosabb, ha a maximum két színnél marad (de ezek passzoljanak egymáshoz). Én a rózsaszínnel is óvatosan bánok. Szép szín, nagyon nőies, de nem akarok úgy kinézni, mint egy vattacukor a majálison.

4. Öltözködj felnőtt nőként!

Vannak olyan nők, akik nem tudnak haladni a saját korukkal és olyan ruhákat hordanak, ami 20 éve még menő volt, talán akkor jól is állt, de azóta elszaladt 20 év és felszaladt 20 kiló. Nekem az a véleményem, hogy 30 év felett (akár előtte is, de addigra mindenképp) egy nő öltözködjön nőiesen, ne kislányosan. Egy mikiegeres póló poénból nyilván belefér a megfelelő alkalomra, de egyébként ha már megkaptad azt az ajándékot a Teremtőtől, hogy nő vagy, öltözz is nőként.

5. A legfontosabb a cipőd!

Mindig igyekezz jó és kényelmes cipőt venni. Ha rám hallgatsz, inkább vegyél kevesebb, de jobb minőségű cipőt, mint sokat, de gagyit. A tűsarkú általában nem fogja bírni a terhelést, azt hagyjuk meg karcsúbb nőtársainknak, de azért az jó, ha van egy kis sarka a cipődnek. Akár 2-3 cm is számít, csak vigyázz, hogy mindig vastagabb, erősebb sarka legyen. Nekem a platformcipőkkel vegyes a tapasztalatom, általában nem szoktak jól állni, de van egy-kettő, melyek mégis. Az edzőcipőt utcára nem javasolnám, csak edzéshez, a tornacipőt kizárólag 20 év alatt, a lapos balerinát pedig semmilyen körülmények között sem! Jó, ha a cipő bőrből van, mert kevésbé szagos, illetve egy jó minőségű talpbetét is jó szolgálatot tehet. A bokapántot felejtsd el!

6. Egy jó blézer csodát tesz

A pulcsi vagy a kardigán helyett gyakran egy jó blézer sokkal jobb választás. A turkálóban is kifoghatsz extra jó darabot (Ügyelj a 2-es pontra, ne feszüljön!), de egy jó blézer megér egy nagyobb befektetést is. Elegáns, csinos, stílusos leszel benne. Mindenképpen legyen a ruhatáradban legalább egy jó blézer, de akár több is!

A fürdőruha is mehet

7. Ne félj a szoknyától!

Lehet, hogy a hosszú szoknya fog jól állni, de az is lehet, hogy a térdig érő, vagy éppen a mini a te fazonod. Mindenesetre próbálj fel többet, harisnyával még hűvösebb napokon is jó lehet. Nekem például van nagyjából 10-12 darab, térdig érő farmerszoknyám, köztük olyanok is, amiből szó szerint két egyforma van. Mert ami jól áll, abból meg lehet venni akár többet is, ha időtálló darabok lesznek. De nyáron meg imádom a hosszú szoknyát, mert jó érzés, ahogyan fújja rajtam a nyári szellő.

8. A skinny farmerrel légy óvatos!

Csakis a vékony, karcsú és formás lábakon áll jól. Gyakran még karcsú lányokon is baromi hülyén néz ki. Szóval ha egy picit is vastagok vagy rövidek a lábaid, akkor ne erőltesd ezt a fazont, inkább maradj a bootlegnél. Komolyan, ígérd meg magadnak, hogy ha nem áll jól, akkor kivezeted a ruhatáradból a skinny farmert! És míg el nem felejtem: a leggings még mindig NEM nadrág! ;)

9. Igen, hordhatsz fürdőruhát

Csak a fazonja nem mindegy. Ha bizonytalan vagy, vegyél egyrészeset, esetleg szoknyás fazont, vagy zártabb stílusú úszódresszt, egy strandkendővel. De mindenképpen engedd meg magadnak azt, hogy ha egyébként szereted a napozást vagy a strandot, akkor a túlsúly nem fog ebben megakadályozni!

10. Feszülős darabok? Óvatosan!

Alapvetően azt mondom, hogy a tested azon részén hordj feszülőset, ami formásabb. Ha a lábad formás, akkor feszüljön a nadrág és legyen bővebb az ing. Ha a melled formás, akkor mutasd meg (de csak óvatosan, ne legyen közönséges) és legyen bő a nadrág és testet követő a felsőrész. Az biztos, hogy a tetőtől talpig feszülős ruha, illetve a mindenhol bő ruha egyaránt mellényúlás. Az a jó, ha van egy kicsi ebből is, abból is, a megfelelő helyeken.

11. Hidd el, hogy a divat neked is jár!

Ma már nagyon sok helyen lehet jó fazonú, divatos ruhákat kapni, akár extra nagy méretben is. De a turkálókban is el lehet kapni nagyméretű csinos ruhákat, Én például a kedvenc ruhámat, amit mindig dicsérnek rajtam, fillérekért turkáltam. És ne feledjük, hogy a táskák, cipők, ékszerek, sálak, hajbavalók, szemüvegek mind olyan részei az öltözködésünknek, amiből nem kell isteni szerencsével elkapni a nagy méretet. Lehet, hogy az év színe, a limezöld nem köszön majd vissza a ruháinkon, de miért ne lehetne belőle egy szép táska? Szóval, csak ügyesen.

A fentieken túl nagyon fontosnak tartom azt, hogy merjünk sminkelni, mindig ügyeljünk a frizuránkra és a bőrápolásra, legyünk nőcisek, hiszen ha merjük vállalni önmagunkat, a nőiességünket, akkor sokkal több elismerő pillantásban lehet részünk! Mert nekünk is jár!

(A képek forrása: H&M+)

 

 

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások