Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod!

okt. 7., 2017

Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod!

Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. Ebben az volt az érdekes, hogy soha nem is szerettem a májat. De hiszek abban, hogy a test jelzi, hogy éppen mire van szüksége - ezért aztán még aznap este elkészítettem. Réges-régről valami kesernyés, száraz resztelt máj rémlett.  Na, ez még csak nem is emlékeztetett arra a régi borzalomra. Mennyei finom lett. Omlós, lágy, selymes, csodálatos. Itt a recept! :)

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj

2 evőkanál kacsa- vagy libazsír

1-2 fej hagyma

1 fej fokhagyma

1 sűrített paradicsom (140 gr)

1-2 csapott evőkanál étkezési keményítő

fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoranna, cayenne bors

Megtisztítom a májat és csíkokra vágom. A zsíron megdinsztelem a hagymákat. Soknak tűnik az egész fej fokhagyma, de nagyon jót fog tenni az ételnek. Hozzáteszem a paradicsompürét és pirítom pár percig, közben kevergetem. Beleteszem a pirospaprikát, a májat, majd a fűszereket (só, bors, cayenne bors, őrölt kömény és majoranna) és a keményítőt, illetve öntök rá vizet is. 10-15 percig főzöm, közben kevergetem. Ha szükséges, pótolom a végén a vizet.

Főtt krumplival tálalom, kovászos uborkát kínálok mellé.

Jó étvágyat!

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások