Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod! (Felidéző)

jan. 13., 2018

Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod! (Felidéző)

Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. Ebben az volt az érdekes, hogy soha nem is szerettem a májat. De hiszek abban, hogy a test jelzi, hogy éppen mire van szüksége - ezért aztán még aznap este elkészítettem. Réges-régről valami kesernyés, száraz resztelt máj rémlett.  Na, ez még csak nem is emlékeztetett arra a régi borzalomra. Mennyei finom lett. Omlós, lágy, selymes, csodálatos. Itt a recept! :)

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj

2 evőkanál kacsa- vagy libazsír

1-2 fej hagyma

1 fej fokhagyma

1 sűrített paradicsom (140 gr)

1-2 csapott evőkanál étkezési keményítő

fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoranna, cayenne bors

Megtisztítom a májat és csíkokra vágom. A zsíron megdinsztelem a hagymákat. Soknak tűnik az egész fej fokhagyma, de nagyon jót fog tenni az ételnek. Hozzáteszem a paradicsompürét és pirítom pár percig, közben kevergetem. Beleteszem a pirospaprikát, a májat, majd a fűszereket (só, bors, cayenne bors, őrölt kömény és majoranna) és a keményítőt, illetve öntök rá vizet is. 10-15 percig főzöm, közben kevergetem. Ha szükséges, pótolom a végén a vizet.

Főtt krumplival tálalom, kovászos uborkát kínálok mellé.

Jó étvágyat!

 

(Cikkünk 2017. október 7-én jelent meg.)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások