Utolsó pillanatos hókifli a karácsonyi asztalra

dec. 22., 2016

Utolsó pillanatos hókifli a karácsonyi asztalra

Ezt az egyszerű hókiflit bizony az utolsó pillanatokban is elkészíthetjük. Méltó édesség a karácsonyi asztalra, ráadásul sokáig puha marad, bár erre nem nagyon lesz lehetősége. :) 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és az élesztőt. Összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és lekvárral, gesztenyével, cukrozott mákkal, vagy dióval töltjük. Halványra sütjük és porcukorba forgatjuk.

Sándor Csilla

Hozzászólások