5+1 tipp, hogy könnyebb legyen az ébredés

febr. 8., 2018

 5+1 tipp, hogy könnyebb legyen az ébredés

Nem könnyű erről írnom, hiszen nagy mumusom a reggeli felkelés. Ha van valami, amiért szeretnék lottómilliárdos lenni, az az, hogy soha többé ne kelljen korán kelnem. De amíg muszáj, addig így csinálom:

1: Igyekszem a szundi gombot ritkábban használni

Ez a funkció egy igazi csalás, egy szemfényvesztés. Borzasztó. Ha beállítom, hogy 5 percenként ébresszen, csak az alvás illúziójába ringat, de csak fáradtabb leszek tőle. Ráadásul ha véletlenül kinyomom, akkor fix, hogy elalszom. Nem mondom, hogy teljesen elhagytam, de törekszem rá. És sokkal fittebben ébredek, ha nem használom.

2: Vizet iszok elalvás előtt

Igyekszem eltalálni a pontos időpontot és mennyiséget, ami nagyjából 2-3 dl, éppen elalvás előtt. Ha sikerül jól belőnöm, akkor éjszaka nem kell felkelnem emiatt, de reggel könnyebb kikelni az ágyból, ha érzem, hogy “szólít a természet” és emiatt muszáj felkelni. Egyszerű, de nagyszerű ötlet.

3: Nem húzom be a függönyt

Ha odakint már van természetes fény, ami beszűrődik, akkor a melatonin (alváshormon) termelését a fény hatására a test abbahagyja. Télen persze ez nehezebb, mert sokszor akkor kell kelni, amikor nincs napfény, de vannak lámpák, amelyek ezt a hatást szimulálják úgy, hogy lassan derengve fénylenek fel az előre beállított időpontban. Tervezem, hogy beszerzek egyet.

4: Igyekszem valami jó gondolattal kelni

Ha történt velem valami jó az elmúlt napokban, akkor mindig arra gondolok elsőként, amikor felébredek. A jó élmény napokra elegendő muníciót ad ahhoz, hogy jobban induljon a napom. Ezzel a hálaenergiát is keringetem az életemben.

5: Megnézem a telefonomat

Nekem inspiráló, ha megnézem, hány értesítés érkezett az éjjel a közösségi oldalon, illetve a hírportálon van-e valami új, fontos hír. Azzal, hogy a mobilomon keresztül újra kapcsolódom a digitális világhoz, valahogy lelkesebben tudok ébredni.

+1: A kutyám

Ha hallja, látja, hogy ébresztő van, ő hihetetlen lelkesedéssel várja, hogy felkeljek. Mellém bújuk, képen nyal, csóválja a farkát. Rám is átragad az az öröm, amit ez a kicsi kutya érez minden reggel, amiatt, hogy megint felkeltünk. Mellette lehetetlen szomorúnak vagy letörtnek lenni.

Ezek az én apró tippjeim. Kicsit mindegyik segít, persze még így sem könnyű a dolog. De a muszáj nagy úr. :)

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások