A bikiniforma nem 1-2 hét eredménye! De akkor hogyan lehetséges?

márc. 15., 2018

A bikiniforma nem 1-2 hét eredménye! De akkor hogyan lehetséges?

Hányszor hallom, hogy egyél, majd lemozgod! Ha ez valóban ilyen könnyű lenne! Sajnos többet enni, felszedni pár kilót sokkal könnyebb, mint leadni. A szervezetünk jól elraktározza zsírszövet formájában a bevitt többletkalóriákat, onnan pedig igencsak nehéz eltüntetni őket. Sokan úgy gondolják, a télen felszaladt néhány kilót pikk-pakk le lehet adni, mire itt a nyár már meg is van a bikiniforma. 

Ki kell ábrándítanom benneteket, ez koránt sincs így. Aki próbált már fogyókúrázni, esetleg életmódot váltani, az tudja, hogyan zajlik ez a folyamat a szervezetünkben. Nagyon szép eredményt lehet elérni, igen, de nem biztos, hogy hinnünk kell az azonnali fogyasztószereknek, a csoda módszereknek, amik több kiló mínuszt ígérnek igen rövid idő alatt. Akkor lesz tartós a súlyvesztés, ha szépen lassan adjuk le és minden egyes kilóért keményen megdolgozunk. Szóval a szép, kidolgozott bikini forma nem 1-2 hónap alatt készül, hanem rengeteg befektetett energia és olykor évek munkája…

Ugye tudod, hogy a táplálkozás a 70% és csak 30% az edzés. Ez a 100%-os siker titka! Éppen ezért kell annyira odafigyelni és következetesnek lenni, mert hiába edzel akár minden nap rendszeresen, ha nem viszed be a megfelelő tápanyagokat, a kívánt fejlődés bizony elmarad. Ha nem versenydiétát követsz, nem versenyre készülsz, akkor bizony körültekintőbbnek kell lenned önmagaddal szemben és el kell fogadnod azt, hogy van egy bizonyos testfelépítésed, genetikád, csontozatod.

Takács Brigitta

Tudnod kell azt is, hogy a "hétköznapi, normális étkezést" még a versenysport sem kompenzálja! Hiszen a lehető legtöbb alapanyag, instant élelmiszer tartalmaz finomított szénhidrátokat, tartósítószert, színezéket... Ezek a méreganyagok lerakódnak és elraktározódnak a szervezetünkben, sok-sok testi probléma okozói lehetnek, például folyamatos gyulladást okozhatnak a szervezetben, amit egy idő után már nem tud a szervezetünk leküzdeni és akkor következik be a baj!

Lehet okolni az edzőt, hogy az edzéstől nem változol, nincs formád, vagy esetleg nem hatékony az edzés, de mint minden, ez is rajtad, a fegyelmeden, a kitartásodon és az étrendeden múlik, azon hogy mit eszel, mennyit csalsz! Légy őszinte magadhoz, határozd el magad és csináld!  Sőt, ezen felül lényegesnek tartom az állandó kommunikációt, kapcsolattartást az edződdel és a kellő motivációt is, hiszen a fejlődés és közös munka csak ezen a bizalmi alapon tud kialakulni. Mi a helyzet akkor, ha edző nélkül vágsz bele a mozgásba? Kétségbeesni semmi esetre sem kell, hiszen annyi felület ad ma már támaszt és lehet akár napi szinten is segítségedre, hogy bátran belevághatsz az életmódváltásba akár egyedül is.  

Brigi Facebook-oldala elérhető ITT.

Takács Brigitta life coach & trainer

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások