A férfi 10 pontja, mikor alkalmatlan egy nő a házasságra

márc. 17., 2017

A férfi 10 pontja, mikor alkalmatlan egy nő a házasságra

A relrules.com oldalon nők és férfiak a kapcsolatokról írnak. Mindkét nem a saját szemszögéből, ami persze nem jelenti azt, hogy a két álláspont között nincs átfedés. Abban például mi is egyetértünk a férfiakkal, hogy a házassághoz kicsivel több kell manapság, mint ásó, kapa és nagyharang. Kell tolerancia, elfogadás, alkalmazkodókészség, szeretet, tisztelet, intelligencia.

Férfi szerzőjük azt fejtegeti 10 pontban, mikor alkalmatlan egy nő a házasságra. Szóval: kedves férjek, leendő férjek, házasodni soha nem akaró férfiak! Ha ezeket a jeleket tapasztaljátok egy nőn, akkor állítólag alkalmatlan a házasságra.

Én nőként csak annyit tudok mondani, hogy mindenki más és más. Kíváncsian várjuk a női szemszög 10 pontját. Biztos abban is lennének „érdekes” meglátások.

Egy nő alkalmatlan a házasságra, ha:

1. …mindenben csak a rosszat látja. Nála a pohár mindig félig üres. Hideg az étel, szeles az idő, hangosak a madarak, fárasztó a munka, unalmas a hétvége stb.

2. …mások a szexuális igényei, mint a férfinak. Ha nem annyi és úgy az igénye, mint a párjának, akkor hosszú távon nem működik a házasság, mert egy kapcsolatban igen fontos a testiség.

3. …ha teljesen rápörög a gyerektémára, s már az első hetekben óvoda- és iskolaválasztásra próbálja rávenni a férfit, noha még egymást is alig ismerik.

4. …ha semmiben nem akar a párjára támaszkodni. Ha azt hiszi, mindent meg tud oldani, aztán meg ha el van havazva, mártírkodik és hisztizik, hogy neki senki nem segít.

5. …ha nincs humora. A jó humorérzék, az együtt nevetés, egymás rezgéseinek átvétele egy hosszú távú kapcsolat alapja. Ha valaki unalmas, mint egy zacskós tej, semmit nem lehet vele kezdeni.

6. …ha még magáért sem tud felelősséget vállalni 25 évesen, nagyon soká lesz felelős anya. Ha egy férfi úgy látja, a mellette lévő nő szétszórt, kajla, gyerekes, nem alkalmas feleségnek sem.

7. …túl sok figyelmet követel magának a párjától. Ez általában a saját bizonytalanságából fakadhat, és/vagy abból, hogy neki nincs önálló elfoglaltsága, hobbija, szabadideje. Ha már a kapcsolat elején „rátelepedős”, a házasságban sárkánnyá válik.

8. …ha függő. Ha egy nő függ valamitől – alkoholtól, drogtól, szerencsejátéktól, a párjától, a kötöttségtől -, segíteni kell neki a gyógyulásban, de semmiképp sem szabad feleségül venni.

9. …ha folyamatosan érezteti a férfival, hogy nem bízik benne. A bizalom a kapcsolat egyik sarokköve, s ha a nő folyamatosan gyanakszik a párjára, abból nem épülhet jövő.

10. …ha nem a párja legjobb barátja. Egy jó kapcsolat nemcsak szerelemre, de őszinte barátságra is épül. Ha a felek nem egymás bizalmasai, abból semmi sem lesz.

Elolvasva a 10 pontot, nem mindig értettem, hogy ezek miért csak a nőkre igazak. Ugyanúgy a férfiak is lehetnek unalmasak, aszexuálisak, függők, bizalmatlanok, rátelepedősek. Szóval: én, aki 13 éve élek házasságban, s 20 éve ugyanazzal a férfival, azt tudom tanácsolni mindkét nem képviselőinek, legyenek körültekintőek a párválasztás terén, szeressék, és ne adják fel magukat, de azt sose feledjék, hogy a házasság folyamatos kompromisszumok. Nem megalkuvás, kompromisszum.   

Vona-Szabó KrisztaVona-Szabó Kriszta

Hozzászólások