A gomba nyáron is csodát tesz a csirkével

jún. 25., 2016

A gomba nyáron is csodát tesz a csirkével

Nagyon szeretek főzni, de előfordul, hogy kevés időm van rá. Ilyenkor persze rendelhetnék egy pizzát, de a helyzet az, hogy szeretem az otthon főtt ételt, különösen azt, amit én csinálok. Így aztán legutóbb egy gyors, kevés macerával járó ételt készítettem.

Hozzávalók:

  • 1-2 fej hagyma
  • kevés fokhagyma
  • kevés olaj (rizskorpa, kókusz vagy olíva)
  • 60-70 dkg csirkemell (de jó hozzá pulykahús is)
  • só, fehér bors, őrölt babérlevél, tárkony, kakukkfű, oregánó
  • fél liter tejszín (20%-os)
  • gyorsfagyasztott erdei gomba mix (amit én használtam: Ardo vargányás erdei gomba mix, 600gr) 
  • friss petrezselyem
  • köretnek fusili, orsó vagy penne tészta kifőzve

Elkészítés:

Azzal kezdjük, hogy az apróra vágott húst megpirítjuk az olajon, egy kevés vizet önthetünk rá pár percenként, akkor puhul is. Ha már kicsit pirosasak a darabkák, jöhet rá a hagyma és a fokhagyma, majd annyi vízzel, amennyi még éppen nem is lepi el, felöntjük, fűszerezzük (minden fűszerből mehet rá 2-3 csipetnyi, de akár több is, én jó fűszeresen szeretem). Ha a víz elpárolog, fel lehet önteni, de ne tocsogjon, nem kell rá sok. Amint a hús megpuhult, jöhetnek rá a gombák, de nem kell sokáig főzni. Én fagyott állapotban tettem bele, gyorsan kiolvadtak a meleg husikák között. Ekkor jöhet rá a tejszín, majd egyet rottyan és kész is van. A megmosott petrezselymet ekkor vágtam bele, fűszerollóval (ez nagyon cuki, 5 pengéje van és csodálatosan feldarabol minden fűszert). Jó, ha a tésztát is megfőzzük közben, így azonnal tálalható. Az egész nincs egy fél órás munka!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások