Van az úgy, hogy nem reggelizünk, ezért délelőtt farkaséhesen támadjuk meg a legközelebbi gyorséttermet, és amit csak tudunk, felfalunk. Cukros üdítő, hamburger, sült krumpli, shake, fánk – minden, ami szem-szájnak ingere. Már-már az unalomig ismételgetett tény, hogy az egyszerű szénhidrátok milyen betegségekhez vezetnek: cukorbaj, szív- és érrendszeri problémák, sőt Alzheimer-kór is kialakulhat. Azonban nincs minden veszve. Jordan Davidson, a Woman's Health oldalán összegyűjtött néhány olyan élelmiszert, melyekkel egy-egy ilyen napot semlegesíthetünk.
Lazac
Ha a szervezetünknek DHA-ra (dokozahexoénsav – agyműködést serkentő és a retinasejtekben jelen lévő, telítetlen zsírsav – a szerk.) van szüksége, legjobb, ha lazacot eszünk. A DHA helyrehozza a fruktóz miatt megsérült agyszövetet. A lazac a szelén és a D-vitamin kiváló forrása, egy kis vajon, citrommal könnyen elkészíthető, s ma már nem is elérhetetlen az ára.
Chia és lenmag
A vegetáriánusoknak sem kell elkeseredniük. A chia és a lenmag mindig a rendelkezésükre áll. Két evőkanál ezekből az élelmiszerekből nemcsak az Omega-3 zsírsavat biztosítják számukra, hanem a szervezet számára szükséges rostot is, amelyek segítik kiüríteni a méreganyagokat. Kalciumban és fehérjében gazdagok, elég csak beleszórni a reggeli joghurtba vagy smoothieba.
Dió
Ha fel vagyunk puffadva, rossz a gyomrunk, mindenféleképpen fogyasszunk el minimum egy marék diót - tele van Omega-3 zsírsavakkal. Hosszú távon nemcsak jót tesz a közérzetünknek, de az étvágyunkat is csökkenti.
Aloe vera juice
Az aloe vera tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal és aminosavakkal. Nemcsak segíti a káros anyagok távozását, de pótolja az elveszett vitaminokat is.
Húsleves
Egy dél-amerikai közmondás szerint a húsleves még a halálból is feltámaszt. Amiben van igazság, hiszen ha betegek vagyunk, biztosan mi is mindig ehhez az ételhez nyúlunk először. Könnyen emészthető, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal.