Alapdarabok egy francia nő ruhatárából

ápr. 1., 2018

Alapdarabok egy francia nő ruhatárából

Egy világjáró barátnőm szerint mi magyar nők nem merünk igazán öltözködni. Emlékszem, korábban az iskolában azért nem vettem fel szoknyát, mert féltem, hogy túl feltűnő leszek. Ma már ilyen gondjaim nincsenek, de például egy kalapban ma sem mernék kilépni az utcára. Soknak érezném. Ha stílusról, divatról van szó, egyértelműen a francia nők jutnak eszembe. Mintha ezzel a tudással születnének, mintha a sikket az anyatejjel szívnák magukba. Védjegyük a könnyedség, és a légiesség. Az biztos, hogy lehet tőlük tanulni. Íme az alapdarabok:

Biztosan van a ruhatárukban egy jó minőségű, márkás blézer. Praktikus, hiszen akár lehet lezser is, például az ujjakat feltűrve, egy fehér pólóval és farmerral. De egy szép nadrággal és blúzzal akár lehet elegáns öltözékként viselni.

Kis fekete ruha. Alapdarab, hiszen szinte bárhova felvehetjük. A francia nők szívesen viselik hétköznapokon is.

Egy tökéletes farmer. Ugyan rengeteg félével találkozhatunk a boltokban, fontos, hogy megtaláljuk azt a darabot, ami pont ott takar ahol kell, és azt hangsúlyozza, amit kell.

Bőrdzseki. Én inkább a műbőrre esküszöm, de egy biztos, egy ilyen kis kabát feldob egy fehér póló-farmer kombinációt is. Ha ezt viseljük nemcsak vagány, de fiatalos hatást is keltünk.

Barett sapka, ami bármilyen egyszerű öltözéket feldob. Ha esetleg feltűnő színt választunk, a hatás még erősebb.

Mindig van egy csíkos darab is a gardróbjukban. Ez az egyik védjegyük.

A francia nők erőlködés nélkül érik el a kívánt hatást. Egyszerűen öltözködnek, nem mutatnak túl sokat, de mégis lenyűgözőek. Megtalálják az egyensúlyt az elegancia és a kényelem között. Nem viselnek erős sminket, nagy feliratos ruhadarabokat, extra paltform cipőket,  de mégsem lehet nem észrevenni őket, ha belépnek valahova.

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások