Amikor a lecsó salátává alakul

júl. 16., 2016

Amikor a lecsó salátává alakul

Mivel a nyár a friss, zamatos gyümölcsökről, zöldségekről szól, nincs az a mennyiségű salátarecept, amire azt mondhatnánk, hogy ez már túl sok. Ma egy olyat hoztam nektek, amit akár egy nyári grillezés, kerti parti alkalmával is be lehet vetni, és a férfiak is imádni fogják! Mivel csak néhány hozzávaló szükséges, elég hamar össze lehet dobni.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 0,5 kg paprika
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 1-2 szál kolbász
  • citromlé
  • olíva- vagy lenmagolaj
  • cayenne bors

Elkészítés:

A lilahagymát nem túl apróra felvágjuk, kis sóval beszórjuk. Feldaraboljuk a paradicsomot, kivágva a közepéből a zöld részt, vékony szeletekre aprítjuk. A paprikát csíkokra, majd a csíkokat kisebb darabokra vágjuk, majd mindezt összekeverjük, kis olíva- vagy lenmagolajjal és citromlével meglocsoljuk. Én bírom a csípőset, úgyhogy még megdobtam egy adag cayenne borssal is. A kolbász lehet gyulai vagy csabai, esetleg keményebb fajta cabanossi, a lényeg, hogy száraz, kemény fajta legyen. Ízlés szerinti mennyiséggel felturbózzuk a salátát.

Én ehhez már kenyeret, vagy egyebet nem is szoktam enni, így önmagában is finom, de egy grillpartin is megállja a helyét ez a különleges saláta.

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások