A sütés-főzés számomra ugyanolyan folyamat, mint a kreatív tervezés. Jön egy ötlet, megnézem, milyen alapanyagok vannak itthon, vagy éppen mi csábít el a piacon. Most a gyönyörű kápia paprikák ihlettek meg. Hat darab húsos paprikát mostam meg, csumáztam ki és tettem egy hőálló tálba. Meglocsoltam olívaolajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 percig sütöttem.
Amikor kezd néhol a héj feketedni, akkor a másik oldalára fordítom. Mielőtt kivenném a sütőből, 4-5 gerezd, szeletekre vágott fokhagymát is dobok mellé. Sütés után a héjából kikapargatom a paprika húsát. Villával kissé összenyomkodom, sózom, borsozom. Szeretjük az intenzív ízeket, nálunk nem probléma a fokhagyma erős aromája. Rozskenyeret pirítok, megpakolom ezzel a csodás piros kémmel és még pár fokhagyma darabot is szelek rá. Balkonban nevelt metélőhagymával és bazsalikommal frissítem az ízt és a látvány komplementerét.
Kiváló reggeli.
Laboncz Edina