Csodaszer a konyhaszekrényből, hogy a bőröd feszesen várja a tavaszt (recepttel)!

márc. 17., 2016

Csodaszer a konyhaszekrényből, hogy a bőröd feszesen várja a tavaszt (recepttel)!

Egy igényes nő mindig odafigyel a bőrápolásra, melynek a hidratáláson túl a radírozás is szerves része. Hisz hiába töltjük fel nedvességgel a bőrünket naponta többször, ha nem törődünk az eljhalt hámsejtek, vagy az apró szennyezőések eltávolításával.

Erre találták ki a bőrradírokat, melyek elsődleges feladata az elhalt hámsejtek bőr felszínéről való eltávolítása. E művelet által lesz a bőrünk üde, fiatalos, sima. Ezen kívül a radírok segítik megakadályozni pattanások kialakulását, mert meggátolják az elhalt sejteket és hámrészecskéket, hogy eltömítsék a pórusainkat.

A bőrradír használata mindenkinek ajánlott, bőrtípustól függetlenül, mind arcon, mind testen csodákra képes.

Fontos, hogy előírás szerint használjuk ezeket a termékeket, a bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk és vegyük figyelembe azt is, hogy mely testtájunkon szeretnénk a műveletet végezni.

Számos különböző típusú bőrradír áll a rendelkezésünkre, melyek egy része kémiai, másik részük pedig mechanikai úton hat. A mechanikai úton ható bőrradírt elegendő hetente egyszer-kétszer alkalmazni.

A kémiai bőrradírok speciális arckezelő szerek, melyeket kifejezetten napi használatra fejlesztettek ki. Ilyen például az alfa-hidroxisav és a retinolsav.

Az alfa-hidroxisavakat, más néven AHA-k nak nevezzük. Természetes anyagokból, például tejből, cukornádból vagy almából kivont savak. Az enyhe vagy közepes erősségűek használhatók a háztartásban, az erős változatát bőrgyógyászok alkalmazzák.

Miért jók?

Kitisztítják az eltömődött pórusokat, eltávolítják az elhalt hámsejteket, segítik a bőrmegújulást, fokozzák a bőr rugalmasságát, egészségesebbé teszik a kollagén- és elasztinrostokat.

Általában naponta egyszer-kétszer alkalmazandók, arctisztítás után és hidratálás előtt. Alkalmazzuk őket körültekintően, mert felkenésük eleinte bőrpírt, hámlást okozhat, de a rendszeres használat alatt ezek megszűnnek.

Jó tanács!

Használjunk magasabb fényvédő krémet, mert a rendszeresen radírozott bőrünk érzékenyebbé válhat a napfényre.

A retinolsav egy A-vitamin származék, mely csak receptre kapható. Ugyanazt tudja, mint az AHA-k, annyi különbséggel, hogy mérsékeli a finom ráncokat, az idő előtti öregedés jeleit és a pigmentációt.

Mélyebbre hatol a bőrünkben, mint az AHA-k, így segíti a kollagénszövetek regenerálódását. Esténként alkalmazzuk a megtisztított bőrön, három-hat hónapig!

A mechanikai radírok súrlódás hatására távolítják el az elhalt hámsejteket. Ezek leginkább a zsíros bőrre javasoltak, de azt tudni érdemes, hogy a zsíros bőrű embereknél a radírozás serkenti a faggyúmirigyek működését, így a bőr tovább zsírosodik.

Csodaszer a konyhaszekrényből

Soha ne dörzsöljük a bőrünket erősen, a szemünk környékét pedig mindenképpen hagyjuk ki a használatkor!

Akinek száraz, kényes, érzékeny vagy hajszálértágulatos a bőre, az csak gyenge hatású radírt válasszon és készüljön arra az eshetőségre is, hogy bőre intenzívebben lesz száraz.

A testünk radírozására bevethetünk drasztikusabb eszközöket is, mint pl. a dörzsölőpárna vagy szivacs, a habkő vagy a luffa.

Hogyan radírozzunk?

Nem győzöm hangsúlyozni a tájékoztató figyelmes elolvasását!

Arcradírozáskor tisztítsuk meg a bőrt, vigyük fel az anyagot, majd finom, masszírozó mozdulatokkal oszlassuk el és radírozzuk le a bőrünk.

Testradírozásnál figyeljünk arra, hogy nedves bőrön végezzük a radírozást, fürdés vagy zuhanyzás közben, és mindig a szív felé haladó mozdulatokkal dörzsöljünk.

Öblítsük le tiszta folyóvízzel a radírozott területet, majd mosakodjunk meg, ahogy szoktunk.

Hoztam nektek egy jolly joker, házilag elkészíthető bőrradír receptet, amit mind testre, mind arca alkalmazhattok, az erősségi fokozatra figyelve.

Házi bioradír

A csodaszerhez mindössze két hozzávaló kell: himalája só kis szemcsés változata és valamilyen olaj, ami lehet olíva-, dió-, makadámdió, kókuszolaj...

Keverjétek a sót pépessé az olajjal, és máris alkalmazható a bioradír.

Ne feledjétek hidratálni a bőrötöket utána!

Mindenkinek jó szépülést kívánok!

 

Szabó JuditSzabó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások