Érintett vagy? Neked szól ez a pályázati lehetőség!

jan. 22., 2018

Érintett vagy? Neked szól ez a pályázati lehetőség!

Ne féljünk beszélni róla. Ha bántalmaznak merjünk segítséget kérni! Én is voltam már párkapcsolati erőszak elszenvedője, túl fiatalon. Nem mertem elmondani szinte senkinek, szégyelltem, féltem, szerintem csak a szerencse segített abban, hogy ki tudjak lépni belőle. Utána sem volt könnyű, sokáig kísértett, álmodtam vele, sokszor azt hogy menekülök, mert úgy éreztem, meg fogok halni. Nagyon régen történt, hogy túl vagyok-e rajta, nem tudom. Nem tudom, hogy sikerült-e feldolgozni azt a rengeteg megalázottságot, rettegést, valóságos halálfélelmet. Nekem az segít, ha sokat beszélek valamiről, aztán egyszer csak elmúlik a fájdalom. Most itt egy másik lehetőség, hogy mindenki kiadja magából az őt ért sérelmeket. Boros Ilona (jogász), Csanaky Szilvia (pszichológus), Holbis Emőke (designer) és Muth Vera (pszichológus) Érintettek címmel pályázatot írt ki.

„Az elmúlt hónapok kiállásai és a #metoo kampány hatására hirdetjük meg az Érintettek című projektet, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a zaklatás, erőszak minden formájára, és arra, hogy senki sem maradhat „érintetlen” a témában. Mindazoktól várunk képi vagy irodalmi alkotásokat, akiket megérint a bántalmazás jelensége, vagy akár nem kívánatos szavakat, érintéseket kellett elszenvedniük. Hiszünk abban, hogy a művészet gyógyító ereje segítheti a feldolgozást, éppen ezért az alkotás folyamatát tekintjük elsődlegesnek. Nem a képek, alkotások esztétikai értéke, vagy a történtek megjelenítése a fontos, hanem az azzal kapcsolatos gondolatok, érzelmek láthatóvá tétele” - írják.

A műveket festmény, rajz, montázs, vers, vagy novella formában várják, amelyek alcímmel, szöveggel is kiegészíthetők. Kérik feltüntetni, hogy az alkotásokat milyen névvel vagy név nélkül állítsák ki. A beküldési határidő 2018. február 28. Lehetőség van továbbá közös alkotásra is, egy alkotóműhely keretében, melyre 2018. február 11-én kerül sor Budapesten, a Várban. A beküldött alkotásokból 2018. március 22 és 25 között kiállítást szerveznek az Eleven Blokkban.

Az alkotások eljuttatása a következő módon lehetséges: Ppostai úton, a borítékon szerepeljen: “Érintettek”. Cím: Csanaky Szilvia, Vadaskert Alapítvány, Bp.1021 Lipótmezei út 5., illetve bedobhatók a Bp.1075 Kazinczy utca 23-27 címen, az ELTE PPK épületének bejáratánál elhelyezett dobozba, továbbá az irodalmi művek elektronikus úton is beküldhetők az alábbi címre: erintettek2017@gmail.com 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások