Reformtócsni: nyugodtan eheted vacsorára is!

jún. 10., 2017

Reformtócsni: nyugodtan eheted vacsorára is!
Tájegységenként máshogy nevezik: tócsni, lapcsánka, macok, bodag... Én cizegeként tanultam meg anyukámtól. Eredetileg krumplival készült, de nálunk, a "szegények eledele", a burgonya, lassan már csak ünnepnapokon kerül terítékre. Helyettesíthető viszont egy kitűnő szezonzöldséggel, a cukkinivel. Lelkiismeretfurdalás nélkül ehetjük akár vacsorára is.
 
Hozzávalók: 
  • 3-4 közepes cukkini
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • szárított fűszerkeverék (só- és cukormentes vegeta)
  • bors
  • kókuszzsír
Hozzávalók:
 
A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszelem. Besózom és hagyom állni kicsit. A sózással levet ereszt, amit kinyomkodok belőle. Ezután hozzáadom a nyers tojásokat és a zablisztet. Belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, fűszerezem és jól összekeverem.  Forró zsírba a masszából kanálnyi adagokat teszek. Kicsit kilapítgatom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. 
Mellé friss kapros natúr joghurtot adok mártogatósnak.

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások