Szilvalekvár minden nélkül

aug. 12., 2017

Szilvalekvár minden nélkül

Nagymamámtól kaptunk egy nagy vödör szilvát. Azt javasolta, hogy lekvárt főzzünk belőle. Valamilyen formában majdnem minden gyümölcsből teszünk el télire. Sokkal finomabb lesz majd az a szombat reggeli kalács, amikor felnyitom ezeket az üvegeket. Köszönjük, mama!

Elkészítés:

A vödörnyi szilva kb. 4-5 kg lehetett. Megmostam, kettévágtam és kimagoztam. Elővettem egy edényt, amibe belefért. Főzés közben arra számítani kell, hogy szinte csak a fele marad meg. Nem tettem hozzá semmit, csak egy teáskanálnyi fahéjat. Hosszan főve, alkalmanként kavargatva, nehogy leégjen, hagytam, hogy besűrűsödjön. Miután szétfőtt és a színe szépen besötétedett, bele lehet kanalazni az üvegekbe. Azért, hogy később ne kallódjanak felbontott szilvalekvárok a hűtőben, kisebb üvegekbe adagoltam, hogy egy reggeli alkalmával el tudja fogyasztani a család. Tetejükkel lefelé fordítjuk. Ha kihűltek, mehetnek is a kamrába.

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások