“eteti magát”

Az új, személyes mennyországom: sült sajttorta

Hetekkel ezelőtt találtam a Pinteresten ezt a receptet. Számtalanszor készítettem már sajttortát, de ez a sült változat teljesen más élmény az eddigiekhez képest. Ránézésre olyan, mint egy kicsit sűrűbb piskóta, de erről szó sincs. Nagyon könnyű, puha, egyáltalán nem száraz - inkább azt mondanám, szaftos, de ez olyan furán hangzik egy torta esetében - ami nem is csoda, hiszen csak nagyon kevés liszt van benne. A hagyományos sajttortákhoz képest ráadásul a zsírtartalma is alacsonyabb kicsit. N... tovább

Nyuszi, hopp! Gyors édes keksz az ünnepekre

Ez a keksz úgy tartozik a húsvétunkhoz, ahogy a mézeskalács a karácsonyhoz. A gyerekekkel együtt kedves, édes kis finomságokkal készülhetünk az ünnepre.   tovább

A mi Jamie Oliverünk Robi, a Konyhasrác - Töltött bundáskenyér (videóval)

Ma bemutatkozik Balogh Robi, a Konyhasrác, aki hétről hétre gyors, egyszerű és ötletes fogásokat kínál, nem csak férfitársainak. Tartsatok a mi Jamie Oliverünkkel! :) tovább

Szekeres Sándor pálinkakészítő: A mi munkánk is hozzájárul ahhoz, hogy a magyarok kifogástalan minőségű pálinkát ihassanak

A soltvadkerti Szekeres Pálinka Manufaktúra idén ünnepli huszonötödik születésnapját. Szekeres Sándor édesapját követte a minőségi pálinkakészítés ízekkel, színekkel, illatokkal tarkított világába. Termékeik kétszer főzött kisüsti pálinkák, 45%-osnál nincs „gyengébb” nedű a kínálatukban, mert, ahogy Szekeres Sándor fogalmaz: a kézműves minőség mellett hisszük, hogy őseink nem véletlenül mondták, a jó pálinka minimum 50%-os. Csak bátraknak kínálják a 60%-os triót: a Kiffer körtét, a Cserszegi ... tovább

Nem ördöngösség: gyros házilag

Szeretjük azokat az ételeket, melyeket mindannyian a saját ízlésünkre tudunk alakítani, így a taco mellett a gyros is nagyon népszerű itthon. A hús mellé mindenki azt pakol a kis tésztájába, amit szeret. Sok hússal, esetleg hagymával, vagy csak rengeteg paradicsommal. tovább

Örök klasszikus, de mindig imádjuk: brassói aprópecsenye

Megszámolni sem tudom, hányszor írta már le anyukám a brassói receptjét a húgomnak és nekem. Mindig elkeveredtek a cetlik valahol, de ma a kezembe került egy kis papírdarabkán. Amúgy is tanakodtam, mit főzzek ebédre a családnak. Úgyhogy brassóit eszünk, anya módra. tovább

Ennél gyorsabb süti a világon nincs: kétperces bögrés

Esős tavaszi napokra... amikor naagyon kell valami édes... de a francnak sincs kedve nekiállni sütni... ráadásul nincs is itthon semmi... Hát ilyenkor lehet nagyon jó barátod a bögrés süti. tovább

Nosztalgiaebéd: paradicsomos húsgombóc

Emlékeztek még az iskolai menza paradicsomos húsgombócára? Most megidézzük. A régi, cukorban tocsogós is finom volt, de a gyerekkor ízei egészségesebbé, könnyebbé "újítva" ma is ugyanoyan sikeresek. Ez az étel pont ideális szombati ebéd. tovább

Citromos-parmezános csirke

Mikor először készítettem citromos csirkét, úgy, ahogy van, az egészet kivágtam a macskának, mert olyan keserű lett, hogy ehetetlen volt. (Rémlik, hogy a jószág is csak megrázta a mancsát, aztán odébbállt…) Pedig ez egy finom, pikáns étel, csak nem szabad citromkarikákat beletenni – hiába biztat erre bármelyik recept, ne higgy neki! tovább

A jót minden más fölé kell helyezni - 60 év a cukrászat mesés világában

Azt gondolom, abban hiszek, hogy az igazi különlegességeket általában nem egy feltűnő cégér alatt találjuk meg, agyonreklámozott neveken, hanem eldugottabb helyeken, zegzugos kis utcákban. Sokszor nem is vesszük észre ezeket a helyeket, csak szájról szájra terjed a hírük. Aztán valahogy egyszer csak betévedünk, és attól kezdve törzsvendégként térünk vissza újra és újra. Ilyen kincsre leltem én is, amikor az István Cukrászdába kaptam meghívást, Mellis Istvánhoz, aki 60 éve cukrász és március 1... tovább