“eteti magát”

Nyári rapid

Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis látványos finomság. Nem kell a hozzávalókat méregetni, arányosítani, mindenből annyit teszünk bele, amennyi jólesik, vagy amennyi épp otthon van. Kell: - túró - banán - kókuszreszelék - cukor vagy édesítő - öntetnek való bogyós gyümölcs (málna, szeder, ribizli, eper) A túrót villával kicsit összetörjük, s ha már keverhetően puha, egy (túl)érett banánt hozzámixelünk. A masszát édesítjük, akár cukorral, akár édesítővel – ez az ízlésünk és a csípőméretünk függ... tovább

Túrót a tortádba!

 A túrót a hétköznapokban előszeretettel használjuk akkor, ha igényesen, igekötők használata nélkül akarunk káromkodni: Túró a füledbe!  A túró rendkívül sokoldalúan használható alapanyag. Pogácsák, krémek, előételek fontos hozzávalója. Kínálhatjuk sósan, édesen. Az egyik legjobb felhasználási módja, ha tortát sütünk belőle. A tésztához szükség lesz: - 220 g lisztre - 120 g vajra  - 50 g porcukorra - 1 csipet sóra - 1 tojássárgájára  A felsorolt hozzávalókból linzertésztát gyúrunk. Ez az egyi... tovább