A világ legfinomabb paradicsomlevese

máj. 14., 2016

A világ legfinomabb paradicsomlevese

Tavasszal, ha itt a jó idő, nem szívesen pepecselünk órákat a konyhában. Vágyunk a szabadba, de mielőtt kirándulni indulnánk, valamit azért enni kell. Például egy fenséges levest. Például paradicsomlevest. Ez az az étel, amit számtalan módon el lehet készíteni, mégis mindenhogyan finom. Én egy édeskés-fűszeres verziót szoktam főzni, ami szerintem a világ legfinomabb paradicsomlevese.

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • kevés semleges ízű olaj (én rizskorpaolajat használtam, de a kókuszolaj is kiváló)
  • két evőkanál rizsliszt
  • három marék kerek szemű rizs
  • egy 300-320 gr-os sűrített paradicsom (üveges)
  • bazsalikom (szárított, morzsolt)
  • barnacukor (nádcukor), de kristálycukor is megteszi
  • ementáli sajt
  • másfél-két liter víz

Elkészítés:

  • A löttyintésnyi olajon megfuttatom a rizslisztet, majd felöntöm vízzel. Teszek bele két szórásnyi bazsalikomot és a három kisebb marék rizst.
  • A rizst puhára főzöm, majd amikor megfőtt, beleteszem a paradicsompürét (azért nem előbb, hogy ne "köpködjön", ne égjen oda könnyen).
  • Ha az állagával elégedett vagyok, leveszem a tűzhelyről, majd pár percet hagyom hűlni.
  • Barna cukrot szoktam bele tenni, azért nem előbb, mert ha sokáig főzöm vele, veszít az ízéből. Ha a végén cukrozom, kevesebb is elég belőle.
  • Tányérokba merem és sajtot reszelek a tetejére.

Gyors és fenséges. Jó étvágyat kívánok!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások