Ilyen a karácsony, ha macskád van

dec. 26., 2017

Ilyen a karácsony, ha macskád van

Akinek van macskája, és bent tartja a lakásban, az tudja, hogy a karácsonyt nem lehet csak úgy egyszerűen lezavarni, kis kedvencünk bizony komoly tényező az ünneplésben. Bevallom őszintén, amikor cicám volt, nem is próbálkoztam karácsonyfa-állítással, lakásdíszítéssel. Majmi ugyanis odaköltözésekor egy bő fél év alatt szinte teljesen lecsupaszította a lakást, elbúcsúzhattam az addig burjánzó növényeimtől, a szekrény tetején levő kacatoktól és szakaszosan a függönytől is. Ezek után úgy gondoltam egy karácsonyfaprojektbe bele sem fogok, hiszen az ünnep nagy részét amúgy sem nálam, hanem a szüleimnél, rokonoknál, barátoknál töltöttem.

Viszont a szüleimnél sem csak úgy mennek ám a dolgok. Ott is lakik a házban egy macska, úgyhogy idővel rájöttünk, hogy csak úgy nem rakhatjuk oda a fát a komódra. Manó természetesen kiszemelte magának és mindig próbálgatja a fa egyensúlyérzékét. Néha kicsit megingott, egészen addig, amíg meg nem elégeltük, hogy mindig készenlétben kell állni. Egyszer úgy döntöttük, hogy kikötjük a karácsonyfát. Elég atombiztos megoldásnak tűnt, egészen addig amíg örökbe nem fogadtuk Igort, a közép-ázsiai juhászt. Na azóta a fa teljesen más helyen van, a kutya elől teljesen elzárva állítjuk fel, de rutinosan már kikötve.

Fa eddig még nem dőlt le nálunk, azonban egy-egy dísz minden évben odaveszik. Manó mindig kiszemel magának egyet és addig-addig birizgálja, amíg le nem esik és össze nem törik. Ezzel már számolunk, úgyhogy nem a kedvenc díszeinket rakjuk alulra. Vigyázni kell a gyertyákkal is. Biztosan azért, mert imádja a meleget, mindig ott sündörög a láng körül, úgyhogy mivel nem szeretnénk ha tragédiával végződne a karácsony, mindig résen vagyunk. A karácsonyfa alatt mindig ott lapulnak az ajándékok, díszek, gyertyák, a betlehem, na és a macska is. Rendkívül vicces látvány. Manó imádja nyugalomban végigaludni az erre a tevékenységre szánt napi 22 óráját, ezért rettentően idegesti a felhajtás, a vendégek, véleményét pedig nem rejti véka alá.

Macskával, kutyával kicsit macerásabb a karácsony, de mindenképpen sokkal mókásabb.  

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások