Könnyű, puha, gluténmentes kenyér

szept. 3., 2015

Könnyű, puha, gluténmentes kenyér

A Tegyünk Együtt Egymásért csapat tagja, Kiss Dóri esküszik erre a kenyérre. Próbáljátok ki ti is!

200 g Nutri Free mix per pane lisztet, 50 g Schär mix B-t, 4 g Dr. Oetker instant élesztőt, pici t, pici cukrot és 1 ek. útifűmaghéjat elkeverünk, ráöntünk kb. 2,8 dl meleg vizet. Robotgép dagasztófejével alaposan összedolgozzuk. Hozzáadunk még 2 ek. olajat, tovább dagasztjuk. Egy jénai tálat kikenünk olvasztott kacsazsírral, és a vizes kézzel megformázott tésztakupacot belehelyezzük. Hagyjuk egy kicsit a konyhapulton kelni, majd beirdaljuk a tetejét. 60 fokos sütőben 30-40 percig tovább kelesztjük.

A tetejét is megkenjük olvasztott kacsazsírral, majd 175 fokos sütőben 40 percig sütjük. Az edényből kiborítva hűtjük ki. Másnap is nagyon puha.

 

 

 

IgenÉlet

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások