Maradjunk fiatalok! (receptekkel)

okt. 5., 2016

Maradjunk fiatalok! (receptekkel)

Bárcsak örökre fiatalok maradhatnánk – kívánják sokan, ha máshogy nem is, legalább a külsejükre vonatkozóan. Amikor a húszas éveinkben járunk, azt hisszük, örökre ilyenek maradunk, nem kell semmit tenni a bőrünk feszességének megóvása érdekében. Ahogy átlépjük a harmincat, sokan kétségbeesünk és vadul kezdünk mindenféle krémeket magunkra kenni, hogy lelassítsuk az öregedési folyamatokat. Azonban jó, ha tudjuk, nemcsak kívülről kell ápolni magunkat, a bevitt tápanyagokkal is megóvhatjuk bőrünket.

Íme néhány szuper, „konzerváló” élelmiszer:

1. Antioxidáns teák

A zöld, az oolong, a rooibos, a fekete, a fehér tea antioxidáns polifenolokat tartalmaznak, megvédik a sejteket a különböző károsodásoktól és csökkentik a szabadgyökök képződését.

2. Halak

Biztosítják a szervezet számára az Omega3 bevitelt, amely lassítja a szervezet biológiai óráját.

3. Zöld leveles zöldségek

A spenót, mángold, kelkáposzta, káposzta kedvező hatással vannak az egészségünkre, ráadásul felveszik a harcot az öregedési folyamatokkal is.

4. Spirulina

Ez a tengeri zöldség antioxidánsokban gazdag, ezért igen hasznos segítőnk fiatalságunk megőrzésében.

5. Bogyós gyümölcsök

Anticianin tartalmuk miatt öregedésgátló hatásúak, ráadásul a szív- és érrendszeri betegségek ellen is kiválóak.

6. Kurkuma és fokhagyma

Nem csak antioxidánsokat, de olyan tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek segítenek bennünket, hogy sokáig megőrizzük fiatalos külsőnket.

A különböző élelmiszerek után pedig néhány recept, melyeket mindenféleképpen érdemes kipróbálni annak érdekében, hogy lelassítsuk szerezetünk öregedési folyamatait.

Citromos víz kurkumával

Azon kívül, hogy fiatalon tart, felveszi a harcot a káros baktériumok ellen.

Nincs szükség hozzá másra, mint:

  • 1 csésze meleg vízre
  • negyed evőkanál kurkumaporra
  • fél citrom levére
  • egy csipet fahéjra
  • ízlés szerint mézre

Áfonya smoothie

Az áfonya nemcsak antioxidánsokban, rostban és ásványi anyagokban gazdag, de magas a C-, E- és K-vitamin tartalma is.

Hozzávalók:

  • 1 csésze kókuszvíz
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 kanál spenót por
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • negyed csésze fagyasztott áfonya
  • egy banán harmada
  • jég

Cseresznye shake

A cseresznye nagyon jót tesz a bőr rugalmasságának.

Hozzávalók:

  • fél csésze kókusztej
  • löttyintésnyi lenolaj
  • 1 csésze cseresznye
  • 2-3 csésze spenót
  • fél banán

Turmixoljuk a hozzávalókat, s már kész is.

 

 

 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások