Pofonegyszerű trikolór pohárkrém ünnepre és hétköznapra

ápr. 30., 2016

Pofonegyszerű trikolór pohárkrém ünnepre és hétköznapra

Holnap ünnepnap van. Méghozzá dupla. Idén május 1-jére esik anyák napja, s a munka ünnepét is vasárnap üljük, álljuk, virslizzük. Noha az édesanyákat inkább szívecskés-virágos ajándékokkal köszöntjük, a munka ünnepe pedig nemzetközi, nem csak magyar, mégis egy trikolór desszertet hoztunk nektek ma, amit nemzeti ünnepen, anyák napján, május 1-jén, egy szimpla szombaton vagy épp kedden is elkészíthettek. Magyar népesség, magyar édesség! (A kínrímért elnézést, de adta magát!)

Ez a piros-fehér-zöld pohárkrém nem csak mutatós, hanem diétás is. Pontosabban diétás is lehet. Hamar elkészül, vendégváráshoz ideális, mert kis ráfordítással sok elismerést zsebelhetünk be háziasszonyként.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 7-8 szem kivi
  • 1 csomag vaníliás vagy kókuszos pudingpor (a kókuszos fehérebb)
  • 5 dl tej
  • 25 dkg zsírszegény túró (elhagyható)
  • édesítő (cukor, vaníliás cukor, eritrit, xilit – kinek mi)

Elkészítés:

  • A pudingport kikeverjük egy kis tejjel meg cukorral vagy édesítővel. Mi kókuszvirágcukrot használtunk. Manapság ez nagyon divatos édesítőszer. Sajnos nem olcsó, de markáns, karamelles, kicsit füstös íze van, így nem kell belőle sok. Nagyon pikánssá teszi az ételeket.
  • Közben feltesszük a fél liter tejet forrni.
  • Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az édesített pudingot, jól elkeverjük, kicsit még összerottyantjuk a tűzön, majd hagyjuk kihűlni.
  • Az epret megmossuk, leszárazzuk. A kivit meghámozzuk és összedaraboljuk.
  • A gyümölcsöket botmixerrel péppé turmixoljuk. Ha a kivi nem elég érett, a péphez rakhatunk egy kis cukrot.
  • A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a túrót.

Kezdődhet a pohárkrém összeállítása:

  • Az alsó réteg értelemszerűen a zöld, azaz a kivipép. A pohár méretétől függően 1-2 ujjnyit kanalazunk belőle. Erre a péprétegre tehetünk kivikarikákat is, vagy akár babapiskótát, kekszet, bár azok színben kicsit megtörnék a harmóniát.
  • A második réteg a fincsi pudingos túró, ez adja a trikolór fehérjét. Erre mehet néhány eperszem.
  • Végezetül az illatos, gyönyörű piros eperpép következik.
  • A tetejére szórhatunk étcsoki forgácsot. Remek célt szolgál a még le nem járt szavatosságú, de a karácsonyi időszakról megmaradt ét szaloncukor, vagy elcsenhetjük a gyermekünk elfelejtett csokinyusziját is.
  • Hűtőbe tesszük egy kis időre, hogy összedermedjenek az alkotóelemek, aztán veszünk egy hosszú fagyis kanalat és nekiesünk a desszertnek.

Jó étvágyat kívánunk!  

 

  

 

    

 

Vona-Szabó KrisztaVona-Szabó Kriszta

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások