“eteti magát”

Gurméman újabb bevetésen - cukrászda szép kilátással

Egy mini pohár ásványvizet, illetve egy apró kekszet is kapunk a kávéhoz, ami szerintem mindenhol alapkombó lenne, ennek ellenére a legtöbb helyen úgy gondolhatja a képzeletemben Bundesliga-frizurás „vendéglátó”, mint a Váci utcai sztriptízbárba invitáló rikkancsember: „No money, no honey”. tovább

Az édes álmok útja sikerrel van kikövezve

Traupert Szandra a szülői házban álmodott csodákról, s szép lassan meg is valósítja az álmait. Gödi kis cukrászműhelye alig két év alatt országos ismertségre és szakmai elismertségre tett szert, s a tehetséges, fiatal cukrász ambícióit látva, a világhírnév sem várat sokáig magára.  tovább

Gasztrozarándoklat az édes bűnbeesés Mekkájába

Mindig is szerettem a gasztronómiát. Szeretem megkóstolni a számomra különleges, új ételeket, kipróbálni a legújabb éttermeket, régi-új cukrászdákat. Érdekes dolog, hogy magyarul mind a gurman, mind a gurmé szót az ínyencekre használjuk. Pedig a francia nyelvben a gourmand (gurman) éppen azt az embert jelöli, aki falánk, nagyétkű és gyakorlatilag mindent megeszik, ezzel szemben a gourmet (gurmé), az ínyenc, válogatós ember. Én ennek a két embertípusnak keveréke vagyok, egy igazi gurméman. :)  tovább

Nem rizsázunk, rizstésztázunk!

Akkor kezdtem el alternatív vacsoramegoldások után kutatni, mikor a férjem egyidőben jött rá arra, hogy ő tulajdonképpen aznaptól egészségtudatos, ráadásul böjtöl is, merthogy mindezek a felismerések a húsvét előtti időszakra estek. Ha egy férfiember – akár kis időre is - elhagyja az egyébként imádott húst, kell valami, ami tápértékben, ízgazdagságban pótolja a fehérjét. Ergo: nem szúrhattam ki a szemét vacsorára paradicsommal és mozzarellával pl. tovább

Íme a gigafinom, alakbarát ebéd, ha te is besokalltál már a csirke-brokkoli párostól (receptekkel)!

Múlt hét óta már tudjuk, milyen az ideális napindítás. Varga Zsuzsa Marietta FBT-edző most az ideális ebédjét osztja meg velünk. Még mielőtt azt gondolnád, hogy nagyon spártai lesz a menü és tovább lapoznál, inkább olvasd el a cikket! tovább

Kreatív Konyha: Sült cukkinivirág, ahogy Jamie készíti

Ha már napindító interjúnk a virágkonyháról szólt, egyértelmű, hogy szokásos 10 perces egészséges és tápláló receptünket is  ebben a témakörben osztjuk meg veletek.  tovább

Virágos világ a konyhában - Interjú Halmos Mónika gasztrobotanikussal

A '90-es években virág stylistként dolgozott, később azonban megálmodta és megalakította a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt. Szakácskönyveket adott ki, elindította az egyik kereskedelmi csatornán a Virágkonyha című műsorát, rendszeres tart életmód- és gasztro-előadásokat valamint főzőkurzusokat. Saját termesztésű, friss, ehető virágokból készít ínyenc termékeket és azt tartja személyes missziójának, hogy minél több embernek bemutathassa virágos virágát. Halmos Mónika gasztrobotanikussal beszélgettünk. tovább

Lerántjuk a leplet az ételfotók titkairól - Interjú Marton Adrienn ételstylisttal

Marton Adrienn fantasztikusan sokoldalú hölgy. Egyszerre szuper ételstylist és szakács, a magánéletben pedig egy világhírű zenész felesége és két gyermek édesanyja. De hogy hogyan lehet egyszerre sikeresnek lenni mindhárom szerepben, és milyen kulisszatitkok húzódnak meg egy-egy ínycsiklandó ételfotó mögött, arról maga mesélt az IGENéletnek. tovább

Kreatív konyha: Így készül a 10 perces medvehagymás pesto

Van 10 perced egy tápláló és isteni finom ebédre? Akkor tarts velünk, hogy megtudd, miként készítheted el pillanatok alatt a tavasz legkedveltebb növényének felhasználásával a szuper pestonkat! tovább

Kreatív konyha: Így készül a cuki húsvéti tojástál

A húsvéti tojástál alapvető eleme az ünnepi asztalnak, melyről a sonka és a torma, a foszlós kalács és friss idényzöldségek sem hiányozhatnak. Ezúttal azt mutatjuk be, hogyan lehet minimális pepecseléssel látványos tojástálat készíteni a gyerekek legnagyobb örömére. Sőt, talán még a felnőttek arcára is mosoly tudunk csalni.  tovább