“eteti magát”

Tavaszi zöldborsóleves tejszínnel és galuskával

A levesek iránti rajongásom nem csökken, ezért ma is egy zamatos, tápláló leves elkészítését ajánlom nektek! Ezt este, munka után is el lehet készíteni, ez a mennyiség elég egy egész családnak! tovább

Ilyen nincs és mégis van, hála a NasiDoboznak: mostantól büntetlenül rágcsálhatsz két étkezés között!

A NasiDoboz az impulzus étkezést, az élvezeti táplálkozást célozza meg, amely egy nagyon érzékeny témának mondható. A legtöbb emberben a nassolás kimerül csokiban vagy chipsben. A dobozok - ezekkel szemben - különböző eljárásokkal kezelt gyümölcsöket, gabonaféléket és magvakat tartalmaznak, melyek tápanyagban gazdag és változatos kombinációban kerülnek a dobozokba, egy ajánlott étrendbe is beilleszthető módon, így ez részét képezheti a napi tápanyagbevitelnek is, még akkor is, ha az ember dié... tovább

Íme, a télen-nyáron bevethető, szuperfinom csodaleves!

Nagyon szeretem a leveseket. Igazából gond nélkül elélnék levesen. Egy jó, gazdag, meleg leves után én már nem vágyom másra. Ez az olaszos leves azért is jó, mert hamar készen van, mégis tartalmas és ízes. tovább

Kávé nélkül mondd, mit ér...? (Felidéző)

Gyermekkoromban nem volt igazi kávékultúra. Csak az opálosra vízkövesedett üvegpoharakra emlékszem, bárhová mentem. A tanító néniknek, a bolti eladóknak, édesanyám munkahelyén a kórházi dolgozóknak ugyanolyan egyforma poharuk volt. Kinek rúzsfolttal ékített, kinek megkövesedett cukorréteggel az alján. Ezekbe folyt le a kotyogóból a keserű. Kávészakértők szerint a feketéhez azért adnak vizet, hogy az eszpresszó élvezete előtt kiöblíthessük a szánkat, hogy semmilyen zavaró tényező (értsd: oda n... tovább

Hitted volna, hogy ennyi mindenre jó a tea? Megmutatjuk!

A tea a legnépszerűbb ital az egész világon. Először az ősi Kínában kortyolgattak belőle, és ott fedezték fel gyógyhatásait. Eleinte orvosságként használták, a kínaiak azt gondolták, hogy a tea meghosszabbítja az életet, így került be a mindennapi nedűk közé. A tea felfedezéséhez több történet is fűződik: egy legenda szerint például Buddha meditált a kertben és a csészéjébe beleesett egy tealevél. tovább

Eper-tejszín mennyország pillanatok alatt, avagy az isteni panna cotta!

Az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom ma meg veletek. Ez az isteni, hófehér, édes, tejszínes csoda Olaszországból származik. Szinte bármilyen gyümölccsel tálalható, de talán eperrel a legfinomabb! Az eperszezon beköszöntével kihagyhatatlan finomság! Mire kigondoljuk, már kész is. tovább

Egyetlen élelmiszerrel kordában tudjuk tartani a vérnyomásunkat és még fogyhatunk is (Felidéző)

Sorozatunkban minden héten bemutatunk nektek egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. A BÚZAFŰRŐL már tudjuk, hogy a világ legegészségesebb ételei ezzel készülnek, a KÁVÉ nemcsak felélénkít minket, de kiválóan segít megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását, az AVOKÁDÓ pedig a cukorbetegek legjobb barátja. Most pedig egy igazi csodaszerről rántjuk le a leplet. Ez pedig nem más, mint a banán. Igen, a banán.  tovább

A világ legfinomabb paradicsomlevese

Tavasszal, ha itt a jó idő, nem szívesen pepecselünk órákat a konyhában. Vágyunk a szabadba, de mielőtt kirándulni indulnánk, valamit azért enni kell. Például egy fenséges levest. Például paradicsomlevest. Ez az az étel, amit számtalan módon el lehet készíteni, mégis mindenhogyan finom. Én egy édeskés-fűszeres verziót szoktam főzni, ami szerintem a világ legfinomabb paradicsomlevese. tovább

Keletről fúj a tavaszi szél: zöldséges-szezámmagos csirkemell joghurtos tésztával

Egy finom, könnyű tavaszi ebédet ajánlok ma figyelmetekbe. Keleties ízvilágú, harmonikus, könnyen elkészíthető. tovább

Pofonegyszerű trikolór pohárkrém ünnepre és hétköznapra

Holnap ünnepnap van. Méghozzá dupla. Idén május 1-jére esik anyák napja, s a munka ünnepét is vasárnap üljük, álljuk, virslizzük. Noha az édesanyákat inkább szívecskés-virágos ajándékokkal köszöntjük, a munka ünnepe pedig nemzetközi, nem csak magyar, mégis egy trikolór desszertet hoztunk nektek ma, amit nemzeti ünnepen, anyák napján, május 1-jén, egy szimpla szombaton vagy épp kedden is elkészíthettek. Magyar népesség, magyar édesség! (A kínrímért elnézést, de adta magát!) tovább