“eteti magát”

Utálod a resztelt májat? Akkor próbáld ki így - és imádni fogod!

Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. tovább

Tökre bírjuk: sütőtökös szendvicskrém - Felidéző

Itt az ősz, bizony-bizony! Ezt onnan is tudjuk - ha reggel a bőrünkön nem érzékeljük -, hogy az útszéli dinnyeárusokat felváltották a sütőtökárusok.  tovább

Őszi padlizsánkrém - egyszerűbb, mint gondolnád!

A legfinomabb padlizsánkrémet Szovátán ettem a barátainknál. Egy autentikus, faszénen sült krémet sajnos nem tudok a saját konyhámban produkálni, de ez a változat is isteni.  tovább

Tárkonyos zöldbableves

Szeretem a savanykás ízeket és szeretem azt is, ha egy ételt egyszerűen meg tudok főzni. Van, hogy nekiállok agyalni azon, hogy milyen alapanyag mihez passzolna, hogyan harmonizálnának egymással az ízek és az állagok. Így született meg bennem ennek a könnyű levesnek a gondolata. tovább

A jót minden más fölé kell helyezni - 60 év a cukrászat mesés világában (Felidéző)

Azt gondolom, abban hiszek, hogy az igazi különlegességeket általában nem egy feltűnő cégér alatt találjuk meg, agyonreklámozott neveken, hanem eldugottabb helyeken, zegzugos kis utcákban. Sokszor nem is vesszük észre ezeket a helyeket, csak szájról szájra terjed a hírük.  tovább

Mézes-mustáros csirke

Nem tagadom, sok csirkét eszünk. Egyrészt szeretjük, másrészt gyorsan elkészül, és jól variálható. De hazudnék, ha nem ismerném el, hogy néha unalmas. Ezért igyekszem többféleképpen variálni. tovább

Közeleg az ősz: Joghurtos-körtés süti

A változatosság kedvéért most körtefronton sikerült túlkalkulálnom az itthoni kapacitásunkat. Nem szerettem volna pitét készíteni, így inkább erre a teljesen egyszerű, joghurtos sütire esett a választásom. Állagra nagyon hasonlít a banánkenyérhez, de itt a joghurt adja a tészta könnyedségét. Vaj helyett olívaolaj került bele. Egyébként érdekes, hogy az olajtól mennyire más lesz a piskóta szerkezete. A körtekockákat nem a tésztába kevertem, hanem csak beleszórtam két rétegben, mert tartottam t... tovább

Hét jel, ami arra utal, túl sok cukrot eszel (Felidéző)

Fehér méreg – így is szokták nevezni a cukrot. Bár sokszor kívánjuk az édes ízt, érdemes vele vigyázni, mert nemcsak túlsúlyhoz, de számos más negatív elváltozáshoz is vezethet a szervezetünkben. tovább

Sárgadinnyés nyári saláta

Gondolom, már feltűnt nektek, hogy nagyon szívesen készítek olyan ételeket, melyekben ellentétes ízvilágok találkoznak. Számomra az édes gyümölcs és a fűszeres hús párosa tökéletes választás. De persze - gondolom - nem mindenki van így ezzel. Például, mikor gyerekkoromban a kiwit a sonkás-sajtos szendvicsbe tettem, anyu is elég furcsán nézett rám. :D tovább

Örök klasszikus, de mindig imádjuk: brassói aprópecsenye (Felidéző)

Megszámolni sem tudom, hányszor írta már le anyukám a brassói receptjét a húgomnak és nekem. Mindig elkeveredtek a cetlik valahol, de ma a kezembe került egy kis papírdarabkán. Amúgy is tanakodtam, mit főzzek ebédre a családnak. Úgyhogy brassóit eszünk, anya módra. tovább