Életem első - és eleddig utolsó - bejglisütése négy éve bizony kudarcba fulladt. Gyönyörűen kinyújtottam, megtöltöttem, egymás mellé helyeztem a rudakat a tepsiben, álltam a sütő előtt, amíg sültek, és... Sírással küszködve néztem végig, ahogy az idő előrehaladtával mind jobban repedeznek szét, hogy elkészülve két-két, tésztával körített mák- és diókupac méltatlankodjon a tepsiben. Szerencsére a kreativitásom mindig erősebb a kétségbeesésemnél, így kitaláltam, hogy nálunk bizony bejglis pohárkrém lesz karácsonykor. Ezt a kényszer szülte innovációt ráadásul azóta is úgy emlegetem baráti körben, hogy eredetileg is így akartam. Mindenki el van ájulva az ötlettől... ;)
Kikanalaztam a bejglizombikat a tepsiből, felfőztem vaníliás pudingport, s kis poharakban összeállítottam a bejglis-pudingos-gyümölcsös karácsonyi édességet. Természetesen ha elferdült a mézes-krémes, csúnya lett a zserbó, vagy csak unjuk már magában a mézeskalácsot, egy kis puding és/vagy csokiszósz mindenre megoldás. ;)
Hozzávalók:
- elrontott (karácsonyi) sütemény
- 2 csomag pudingpor
- 1 liter tej
- aszalt és/vagy fagyasztott gyümölcs
- tejszínhab
Elkészítés:
Na, ez a pofonegyszerű kategória, de tényleg. Megfőzzük a pudingot (egy csomag fél liter tejet ír, de egy családnak kell két csomaggal), "összedobálunk" mindent vízzel átöblített poharakban, s jól kihűtjük. Tálalás előtt tejszínhabbal, csokiszórással díszíthetjük, s bezsebeljük érte a dicséreteket. Ennél egyszerűbb karácsonyi édességet már tényleg nem lehet kitalálni.
Jó étvágyat kívánok!