“eteti magát”

Vitamindús, tápláló, isteni finom tonhalsaláta (Felidéző)

Vicces, de én sokáig csak magában ettem a konzerv tonhalat. Kanalaztam a dobozból és egy idő után rosszul is lettem tőle. Közben úton-útfélen azt olvastam, mennyire jó, mennyire finom a tonhalsaláta, én pedig émelyegve gondoltam vissza. Így persze nagyon nehéz volt és ritkán is fanyalodtam rá. Nem is értettem, miért hangoztatják annyira, hogy milyen jó, milyen finom, milyen egészséges. Aztán egyszercsak jött az áttörés, valahogy véletlenül. Rájöttem, hogy ha a tonhalat ráteszem a salátára, má... tovább

“Amerikai” palacsinta banánnal és karamellöntettel (Felidéző)

Ma egy desszertet hoztam nektek. Legalább nyolcezer kalória, viszont tömény élvezet. Azt hiszem, nagy ritkán azért megengedhetjük magunknak, mivel csuda finom és olykor engedélyezhetünk egy kis kilengést. Sokáig nem boldogultam a banánpalacsintával. Mindig trutyi lett belőle, nem palacsinta. Aztán a közösségi oldalon kértem segítséget és az ott kapott tanácsok alapján már sikerült. Hozzávalók: 2 érett banán 2 tojás liszt (én rizslisztet használtam, de más is jó) egy csipetnyi szódabikarbóna k... tovább

Csíp, rúg, harap, mégis imádjuk: a csípős paprika

A barátnőm azt szokta mondani, hogy erős paprikával mindent meg lehet enni - ha nagyon félresikerül az étel, akkor jól megerősözöd és bármilyen is, nem fogod érezni az ízét. Ennél azért egy kicsit ínyencebb módon, de vallom: úgy jó, ha csíp!   tovább

Francia hagymaleves - egyszerűen nagyszerű (Felidéző)

Többször írtam már, hogy imádom a leveseket. Egy jó fűszeres, forró levesnél nincs is jobb ezeken a hűvös őszi estéken. Viszont mozgalmas életet élek, ritkán van arra időm, hogy órákat töltsek a konyhában, bármennyire is szeretek főzni. Ez a leves alig több, mint egy fél óra alatt elkészül, ráadásul meglepően olcsó. tovább

Káposztás tészta deluxe - szotyival, tejszínnel és mozzarellával (Felidéző)

Szeretem a káposztát. Főzve, rakva, levesnek, főzeléknek, vagy akár nyersen is. A hagyományos káposztás tészta, vagy “káposztás cvekedli” viszont egyrészt bár finom, elég fantáziátlan étel és nem is laktat eléggé, másrészt nagyon macerás, mert a káposztát le kell reszelni, azután meg elég sokáig kell párolni… na, ezt itt és most felejtsd el. Sokkal egyszerűbb és sokkal, de sokkal izgalmasabb ételt mutatok, amit most kísérleteztem ki. tovább

A világ legegyszerűbb sütije: pihepuha szilvás lepény

Nem nagyon szeretem a túlcukrozott, tömény süteményeket, éppen ezért sütni sem nagyon tudok. Ez az egyetlen sütemény, amit meg szoktam csinálni, ha vendégeket várok. A világ legegyszerűbb sütije és nagyon finom. Elfoglalt háziasszonyoknak is kiváló!   tovább

Kicsit tészta, kicsit saláta: izgalmas gombás-rukolás fusili (Felidéző)

Nagyon szeretem a tésztát és a salátákat is. Ez az étel egyértelműen nem saláta, hiszen melegen kell tálalni, de egy átlagos tésztaételtől mégis markánsan különbözik és hozza a saláta élményét is a hozzáadott friss rukola miatt. tovább

Élelmiszer vagy „halálmiszer”? Nem mindegy, melyiket választod! (Felidéző)

Étkezés előtt szokás szerint jó étvágyat kívánunk egymásnak. Csakhogy nem elég a jó étvágy - fontos, hogy amit megeszünk, minőségi, vitamindús, rostokban és fehérjékben gazdag, ínycsiklandó, értékes étel legyen, ne pedig ipari hulladék. tovább

Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is! (Felidéző)

Ízületi problémákkal kezdődött. Egy igazán finom megoldást találtunk erre. Gumicukor! A zselatin nagyon jót tesz az ízületeknek és a porcoknak, nagyobb mennyiségben is biztonsággal fogyasztható.  tovább

Egy falat Amerika: hot-dog gazdagon

A hot-dogot mindenki szereti, ugye? Na nem azt, amit gyerekkorunkban kaptunk: a szottyadt, gőzben puhult kiflibe helyezett túlfőtt, virslinek nevezett ipari rettenetet, aminek az aljára már sosem jutott az imádott ketchupból. Tudunk mi ennél jobbat is!   tovább