“eteti magát”

Eper salsa sült csirkével

Tehát eper salsa - és nem, nem édes, viszont hagymás, és csípős is. Ha szereted a hasonló ízeket, akkor az édes eper és a csípős chilipaprika számodra is remekül kiegészíti majd egymást. tovább

Gyorsan elkészíthető tárkonyos ragu zöldbabbal

Lépjünk túl a tárkonyos ragulevesen, bár kétségtelenül az egyik legfinomabb leves. Most egy gyors, zöldbabos variációt hoztam a tárkonyos ételek tárházából. tovább

Gyermekkori strandolások emlékére: csokihabos gofri (Felidéző)

Nem hiszem, hogy csak azért kell ennünk, hogy ne legyünk éhesek. Az étel íze, illata felidézhet csodás emlékeket, amiket jó újra átélni, vagy az élményét továbbadni családunknak. A gofri a gyerekkori strandolások forró levegőjét hozza elő, ahogy a húgommal vizes hajjal, lábunkat lóbálva, papírtálcáról faljuk az édes-habos finomságot. tovább

Epres csiga édes sajtkrémmel

Nemsokára itt az eperszezon, nálam pedig még a tavalyi és tavalyelőtti eperlekvár a polcon, úgyhogy most igyekszem őket elhasználni, hogy legyen hely az új üvegeknek. Mivel a szezon kb. egy szempillantás alatt véget is ér, májusban csupa epres receptet hozok. Elsőnek ezt a kelt tésztás csigát, amiben nagyon kevés cukor van, szóval, akár még diétásnak is mondhatnánk. Na, jó, némi (erőős) jóindulattal, mert a tetejére kerülő édes-krémes sajtkrém elég sokat ront ezen állítás igazságtartalmán. A ... tovább

Itt az eperszezon: nagy kedvencünk a joghurtos eperkrémleves

Jön a szamócaszezon. Imádjuk! Az egyik kedvencünk a hideg joghurtos eperkrémleves. tovább

Konyhasrác vendégvárója: Csirkeszárny saláta

A csirkeszárny megosztó étel: vagy rajongunk érte, vagy messziről elkerüljük. tovább

Egyszerű, de nagyon mutatós köret: fűszeres-krémes burgonyatornyok

Ha szeretnél egy végtelenül egyszerű és hagyományos köretből valami különlegeset készíteni, akkor érdemes kipróbálnod ezt a változatot. A friss fűszernövények, a sajt és a vaj elég jó barátok, belül krémes, kívül ropogós. Ráadásul mivel kis halmocskákban készül, sokkal dekoratívabb, mintha egyben sült volna. tovább

Így szerettesd meg a gyerekkel Popeye kedvencét: spenótos csirketorta

Popeye-nek, a tengerésznek emberfeletti ereje lett a spenóttól. Gyerekkorunkban ez a rajzfilmfigura jó példa lehetett, de én Popeye nélkül is szerettem a spenótot. Rendkívül gazdag vitaminokban, és nagyon jó hatással van például az emésztésünkre. A gyerekek körében olyannyira rettegett zöldség, mint a brokkoli, de ha egy tortaszelet formájában tálaljuk fel nekik a zöld leveleket, biztosan több bizalmat kap tőlük a spenót.   tovább

Konyhasrác: sült velőscsont, a boldog békeidők reggelije

Velős csont sütve: a századelőn igazi gourmet fogásnak számított, minden vasárnapi gábli elengedhetetlen része volt. tovább

Igazi különlegesség: Chai fűszeres zabkeksz

Nemrég találkoztam először a chai fűszerrel, vagyis a chai teával, és bár nem vagyok nagy rajongója az indai konyhának, az íze mégis azonnal rabul ejtett.   tovább