“eteti magát”

Konyhasrác: sült velőscsont, a boldog békeidők reggelije

Velős csont sütve: a századelőn igazi gourmet fogásnak számított, minden vasárnapi gábli elengedhetetlen része volt. tovább

Igazi különlegesség: Chai fűszeres zabkeksz

Nemrég találkoztam először a chai fűszerrel, vagyis a chai teával, és bár nem vagyok nagy rajongója az indai konyhának, az íze mégis azonnal rabul ejtett.   tovább

Könnyű, tavaszi frissítő: sóskaleves

Tavasszal, ahogy megjelennek az első sóskalevelek a kertben, ezt a levest igen gyakran készítem el. Ahogy készen vagyok vele, elöl hagyom, és jártunkban-keltünkben merünk egy bögrével magunknak. Úgy esszük- isszuk ezt a savanykás levet, minta valamilyen üdítőital lenne. Érdemes kipróbálni, nagyon frissítő. tovább

Hús, tej, tojás nélkül - lehetséges az állati eredetű összetevők helyettesítése!

Bár a húsvéttal véget ért a 40 napos böjt, a rám gyakorolt rendkívül POZITÍV HATÁS miatt úgy döntöttem, megtartom a húsmentes életmódot. Bár a halat, tejterméket, tojást én továbbra is fogyasztom, de ugyanakkor azt vettem észre, hogy a hús mellőzése megsokszorozza a konyhai kreativitásomat. Én olyan jókat eszem, mióta nem eszem húst, hogy hihetetlen. Ráadásul olcsóbban és sokkal gyorsabban készülnek el az ételeim. tovább

Konyhasrác: Tartalmas zöldséges egytál gyufatésztával

Robi ma is nagyon ötletes, gyors és tápláló ételt hozott nekünk. :) tovább

Kókuszolaj, az igazi szuperélelmiszer (Felidéző)

Nemcsak divatos, de nagyon egészséges is a kókuszolaj. Manapság, aki kicsit is szeretné megreformálni étkezési szokásait, kókuszolajat használ. Igazi szuperélelmiszer, a kórokozók elleni harc egyik elengedhetetlen kelléke. A trópusokon őshonos kókuszpálma magjának szárított beléből kisajtolt növényi olaj, maga a szárított nyersanyag.  tovább

Sült, sajtos gnocchi - a tökéletes villámebéd (Felidéző)

Már egy bő hónapja nem tudunk kikeveredni ebből a nyomorult influenzából, így arra gondoltam, milyen jól is esne egy gazdag, krémes leves, gnocchival, csirkével és sok-sok zöldséggel. Aztán elkövettem azt a hibát, miközben minipraclival görgettük a krumpligombóckákat – vagyis ő inkább lapítgatta, mivel a nyújtófa a nagy kedvence, s közben azt énekelgette, hogy „recse-recse pogácsa, túrós asszony csinálta…-, hogy megkérdeztem, leves legyen-e vagy sonkás-sajtos gnocchi. Nna, a többit, gondolom,... tovább

A húsvét legmenőbb sütije (Felidéző)

Mindig csodálattal nézem a közösségi oldalon a felgyorsított videókat, amiben profi szakácsok és cukrászok finomabbnál finomabb ételeket készítenek játszi könnyedséggel. Ilyenkor általában az jár az eszembe, hogy ők profik, ez a munkájuk, de vajon én is el tudnám készíteni ezeket? Most úgy döntöttem, hogy kipróbálom az egyik szuper receptet, ami húsvétra elképesztően jó választás lehet két okból is. Az egyik az, hogy fél óra alatt kész vagy vele, a másik pedig, hogy mindenkinek le fog esni az... tovább

Egyserpenyős: almás-hagymás karaj

Szeretem azokat az ételeket, melyeknek az elkészítéséhez elég egy serpenyő. Ez pedig egy jó kiadós étel, ráadásul az almától és a zsályától igazán különleges lesz. tovább

Kell ennél egyszerűbb? Rizsfelfújt

Tavasszal az egyik kedvencem a rizsfelfújt. Egyszerű édesség, akár hidegen, akár melegen fogyasztható, s bármivel nyakon önthető. Klasszikus, de nagyon szeretjük. tovább