“eteti magát”

10+1 ok, amiért a tojás a legjobb dolog a világon

A tojással egy ideig nagyon mostohán bánt az orvostudomány. Aztán szerencsére a kutatások azt támasztották alá, hogy közel sincs olyan rossz hatással a koleszterinszintre, mint hitték. De hiszen mi is lehetne egészségesebb, mint valami, ami tulajdonképpen maga az élet?   tovább

Ezekkel az ételekkel küzdj a stressz ellen! (Felidéző)

Nem tudom, ki hogy van vele, de én azt érzem, az életem állandó stressz. Ezért mindig keresem azokat a megoldásokat, amelyekkel csökkenthetem a belső feszültséget. Nem hiszek a pirulákban, nem szeretnék nyugtatókon élni, ezért a természetes módszerek felé fordulok. Minden nap autogén tréningezek, próbálok sportolni, amennyit tudok, igyekszem minél több omega-3 zsírsavat bevinni a szervezetembe. Összegyűjtöttem azokat az élelmiszereket, amelyeket mindenféleképpen szeretnék beiktatni az étkezés... tovább

Eper salsa sült csirkével

Tehát eper salsa - és nem, nem édes, viszont hagymás, és csípős is. Ha szereted a hasonló ízeket, akkor az édes eper és a csípős chilipaprika számodra is remekül kiegészíti majd egymást. tovább

Gyorsan elkészíthető tárkonyos ragu zöldbabbal

Lépjünk túl a tárkonyos ragulevesen, bár kétségtelenül az egyik legfinomabb leves. Most egy gyors, zöldbabos variációt hoztam a tárkonyos ételek tárházából. tovább

Gyermekkori strandolások emlékére: csokihabos gofri (Felidéző)

Nem hiszem, hogy csak azért kell ennünk, hogy ne legyünk éhesek. Az étel íze, illata felidézhet csodás emlékeket, amiket jó újra átélni, vagy az élményét továbbadni családunknak. A gofri a gyerekkori strandolások forró levegőjét hozza elő, ahogy a húgommal vizes hajjal, lábunkat lóbálva, papírtálcáról faljuk az édes-habos finomságot. tovább

Epres csiga édes sajtkrémmel

Nemsokára itt az eperszezon, nálam pedig még a tavalyi és tavalyelőtti eperlekvár a polcon, úgyhogy most igyekszem őket elhasználni, hogy legyen hely az új üvegeknek. Mivel a szezon kb. egy szempillantás alatt véget is ér, májusban csupa epres receptet hozok. Elsőnek ezt a kelt tésztás csigát, amiben nagyon kevés cukor van, szóval, akár még diétásnak is mondhatnánk. Na, jó, némi (erőős) jóindulattal, mert a tetejére kerülő édes-krémes sajtkrém elég sokat ront ezen állítás igazságtartalmán. A ... tovább

Itt az eperszezon: nagy kedvencünk a joghurtos eperkrémleves

Jön a szamócaszezon. Imádjuk! Az egyik kedvencünk a hideg joghurtos eperkrémleves. tovább

Konyhasrác vendégvárója: Csirkeszárny saláta

A csirkeszárny megosztó étel: vagy rajongunk érte, vagy messziről elkerüljük. tovább

Egyszerű, de nagyon mutatós köret: fűszeres-krémes burgonyatornyok

Ha szeretnél egy végtelenül egyszerű és hagyományos köretből valami különlegeset készíteni, akkor érdemes kipróbálnod ezt a változatot. A friss fűszernövények, a sajt és a vaj elég jó barátok, belül krémes, kívül ropogós. Ráadásul mivel kis halmocskákban készül, sokkal dekoratívabb, mintha egyben sült volna. tovább

Így szerettesd meg a gyerekkel Popeye kedvencét: spenótos csirketorta

Popeye-nek, a tengerésznek emberfeletti ereje lett a spenóttól. Gyerekkorunkban ez a rajzfilmfigura jó példa lehetett, de én Popeye nélkül is szerettem a spenótot. Rendkívül gazdag vitaminokban, és nagyon jó hatással van például az emésztésünkre. A gyerekek körében olyannyira rettegett zöldség, mint a brokkoli, de ha egy tortaszelet formájában tálaljuk fel nekik a zöld leveleket, biztosan több bizalmat kap tőlük a spenót.   tovább