“eteti magát”

Konyhasrác: Szuper vendégváró egytál húsvétra

Egy ötletes húsvéti vendégváró ROBITÓL, amitől leesik az állatok. tovább

"A húsleves még a halálból is feltámaszt" - Így hozhatod helyre, ha bűnöztél (Felidéző)

Van az úgy, hogy nem reggelizünk, ezért délelőtt farkaséhesen támadjuk meg a legközelebbi gyorséttermet, és amit csak tudunk, felfalunk. Cukros üdítő, hamburger, sült krumpli, shake, fánk – minden, ami szem-szájnak ingere. Már-már az unalomig ismételgetett tény, hogy az egyszerű szénhidrátok milyen betegségekhez vezetnek: cukorbaj, szív- és érrendszeri problémák, sőt Alzheimer-kór is kialakulhat. Azonban nincs minden veszve. Jordan Davidson, a Woman's Health oldalán összegyűjtött néhány olyan... tovább

Az új, személyes mennyországom: sült sajttorta

Hetekkel ezelőtt találtam a Pinteresten ezt a receptet. Számtalanszor készítettem már sajttortát, de ez a sült változat teljesen más élmény az eddigiekhez képest. Ránézésre olyan, mint egy kicsit sűrűbb piskóta, de erről szó sincs. Nagyon könnyű, puha, egyáltalán nem száraz - inkább azt mondanám, szaftos, de ez olyan furán hangzik egy torta esetében - ami nem is csoda, hiszen csak nagyon kevés liszt van benne. A hagyományos sajttortákhoz képest ráadásul a zsírtartalma is alacsonyabb kicsit. N... tovább

Nyuszi, hopp! Gyors édes keksz az ünnepekre

Ez a keksz úgy tartozik a húsvétunkhoz, ahogy a mézeskalács a karácsonyhoz. A gyerekekkel együtt kedves, édes kis finomságokkal készülhetünk az ünnepre.   tovább

A mi Jamie Oliverünk Robi, a Konyhasrác - Töltött bundáskenyér (videóval)

Ma bemutatkozik Balogh Robi, a Konyhasrác, aki hétről hétre gyors, egyszerű és ötletes fogásokat kínál, nem csak férfitársainak. Tartsatok a mi Jamie Oliverünkkel! :) tovább

Szekeres Sándor pálinkakészítő: A mi munkánk is hozzájárul ahhoz, hogy a magyarok kifogástalan minőségű pálinkát ihassanak

A soltvadkerti Szekeres Pálinka Manufaktúra idén ünnepli huszonötödik születésnapját. Szekeres Sándor édesapját követte a minőségi pálinkakészítés ízekkel, színekkel, illatokkal tarkított világába. Termékeik kétszer főzött kisüsti pálinkák, 45%-osnál nincs „gyengébb” nedű a kínálatukban, mert, ahogy Szekeres Sándor fogalmaz: a kézműves minőség mellett hisszük, hogy őseink nem véletlenül mondták, a jó pálinka minimum 50%-os. Csak bátraknak kínálják a 60%-os triót: a Kiffer körtét, a Cserszegi ... tovább

Nem ördöngösség: gyros házilag

Szeretjük azokat az ételeket, melyeket mindannyian a saját ízlésünkre tudunk alakítani, így a taco mellett a gyros is nagyon népszerű itthon. A hús mellé mindenki azt pakol a kis tésztájába, amit szeret. Sok hússal, esetleg hagymával, vagy csak rengeteg paradicsommal. tovább

Örök klasszikus, de mindig imádjuk: brassói aprópecsenye

Megszámolni sem tudom, hányszor írta már le anyukám a brassói receptjét a húgomnak és nekem. Mindig elkeveredtek a cetlik valahol, de ma a kezembe került egy kis papírdarabkán. Amúgy is tanakodtam, mit főzzek ebédre a családnak. Úgyhogy brassóit eszünk, anya módra. tovább

Ennél gyorsabb süti a világon nincs: kétperces bögrés

Esős tavaszi napokra... amikor naagyon kell valami édes... de a francnak sincs kedve nekiállni sütni... ráadásul nincs is itthon semmi... Hát ilyenkor lehet nagyon jó barátod a bögrés süti. tovább

Nosztalgiaebéd: paradicsomos húsgombóc

Emlékeztek még az iskolai menza paradicsomos húsgombócára? Most megidézzük. A régi, cukorban tocsogós is finom volt, de a gyerekkor ízei egészségesebbé, könnyebbé "újítva" ma is ugyanoyan sikeresek. Ez az étel pont ideális szombati ebéd. tovább